Stuntskola Stuntskolan Kids

Stuntskola

Lär dig schyssta stunt från ett proffs

För hundra år sedan kunde det vara förenat med livsfara att göra film. Då fanns varken säkerhetsanordningar eller stuntmän. Idag är filmindustrin beroende av specialeffekter och professionella stuntutövare. Nu ger vi dig chansen att under en halvdag lära dig olika knep och tekniker för att göra schyssta stunt!

HUR GÅR DET TILL?
Hur arbetar en stuntman/stuntkvinna inom teater och film? Det får du lära dig genom roliga och praktiska övningar. Du kommer samtidigt att lära dig att lita på andra, ta ansvar och genom att du lyckas med det du företagit dig – kommer du att få stärkt självkänsla.

VAD LÄR MAN SIG?
Hur ramlar man utan att slå sig? Hur slåss man utan att slåss? Vi kommer att lära dig olika knep och tekniker som används inom film och teater, t.ex. fallteknik och närkampsteknik. Som vid alla stunt är säkerheten A och O –  våra metoder är utvecklade för att sätta utövarens säkerhet i fokus.

INSTRUKTÖREN, ROBERT FOLLIN
Robban kommer att ta väl hand om dig. Han har flera års erfarenhet i stuntbranschen och är sedan 12 säsonger skådespelande stuntman på High Chaparral.
Kort om Robban: Robban har många års erfarenhet som stuntman och har utbildning från två stuntskolor i USA. Han har utfört flera eldstunt där hela kroppen brinner, fall från 30 meter, koreograferat och utfört flertalet fighter för film och teater. Han har även varit verksam som skådespelare i olika film-, TV- och teaterproduktioner runt om i Norden. Exempel på produktioner; Vikings, Den siste Konungen, Birkebeinerne, ARN, Hypnotisören, Springfloden, Arne Dahl, Tusenbröder II, Bron, Snabba Cash, Mammon, Johan Falk, Gränsen, Fritt Vilt, Irene Huss, Jordskott, Blå Ögon, Ögonvittnet m fl. För mer information om Robban www.robertfollin.com

VAD KOSTAR DET OCH VAD INGÅR?
Halvdag på stuntskola kostar 470 kr. I priset ingår även cowboyhatt, revolver, hölster, skott och fika (fralla, frukt och vatten). Efter avslutad kurs får du ett diplom signerat av Robban Follin.

VAD SKA JAG TÄNKA PÅ?
Stuntskolan sker inomhus men i ouppvärmda lokaler så det kan vara bra att klä sig i flera lager. Oömma sköna kläder samt gymnastikskor är bra att ha på sig.
Stuntskolan är grundläggande och har inga krav på förkunskaper.

NÄR ÄR STUNTSKOLAN?
Just nu går det inte att boka detta event.

Läs våra bokningsvillkor

Allt deltagande sker på egen risk varvid High Chaparral rekommenderar deltagare att teckna lämplig olycksfallsförsäkring och/eller hemförsäkring. High Chaparral kan ej ställas till svars för skador eller sjukdom som kan ha samband med stuntskolan. Att delta i stuntskolan kan innebära risker som att kläder går sönder eller att du skadar dig. High Chaparral står inte för några kostnader ifall du blir skadad eller om din utrustning går sönder.

 

« Se övriga evenemang