Upplevelser

Kasta dig in i äventyret. Ta tåget till Old Mexico, vaska guld, kliv ombord på en hjulångare, hjälp nybyggarna bygga sitt hus eller ta en ridtur som en äkta cowboy eller cowgirl. På High Chaparral finns massor av kittlande Vilda Västern-upplevelser.

Tågresa

Visslan tjuter, lukten av bränt kol och ångan som pyser ut från loket lägger sig som ett tjockt dis över stationen. All aboard! Nu åker vi till Old Mexico.

Under resan passerar landskapet förbi i en behaglig takt, du hälsar på de andra passagerarna och ser fram emot att få komma fram till Old Mexico. Men vänta nu. Vad händer? Varför stannar tåget här? Här finns ju ingen station? Paniken kommer krypande och du inser vad som håller på att hända. Det är banditer på spåret!

Pris: 50 kr/person & resa

Upplevelser - Tågresan

Guldvaskning

Knock me sideways! Här finns det massa guld. De glimmande kornen må vara svåra att få tag i, men när du har lyckats en gång är du fast. Om du dessutom hittar tillräckligt mycket guld kan du byta in det mot en High-Chaparral-dollar.

Det var tufft att vara guldgrävare i Vilda Västern. De behövde ofta försvara sig mot såväl indianer som vilda djur. Och inte nog med det. Guldgrävarna behövde dessutom vara på sin vakt mot gamla kumpaner och konkurrenter som gärna stal guldpåsarna, eller ännu värre lagfarten till guldgruvan. When it comes to gold – trust no one. Not even yourself.

Pris: 30 kr

Upplevelser - Guldvaskning

Ponnyridning

If you climb in the saddle, be ready for the ride. Alla cowkids kan ta en ridtur som en äkta cowboy eller cowgirl på våra ponnyhästar.

Maxvikt 40 kg
Öppet 10.00-12.00 samt 13.00-17.00

ponnyridning, Pony ridning, Ponyridning, Ponniridning, upplevelser

Nybyggare Sven-Erik

De kluriga och hjälpsamma nybyggarna Sven-Erik och Ester Johanson har flyttat in på High Chaparral. Varje dag ses de snickra på sitt hus och de tar tacksamt emot barnens hjälp.

Husbygge med nybyggare Sven-Erik
11.00 (försäsong)
13.45 (hög- & eftersäsong)
Plats: Nya boplatsen, bakom Mamma Daltons Pangkakshus

Upplevelser - Nybyggare Sven-Erik

Kate´s Palace cancan-skola

Höga bensparkar, effektfulla snurrar och färgglada kjolar – var med på cancan-skola där de tjusiga tjejerna på Kate’s Palace lär dig hur man gör. På med kjolen och häng med. (Kjolar finns att låna för den som vill).

Tid: 15.30 (endast högsäsong)
Plats: utanför Kate’s Palace

Utöver Cancan-skolan så kan man se och höra tjejerna på Kate´s framföra härliga sång- och dansnummer under dagen.

Kates Kate’s Palace cancan can can skola school skole

Diligens

Just keep on riding and we will get there. När du tar en tur med diligensen får du uppleva en lugn stund ute på prärien. Diligenserna började användas under mitten av 1700-talet i USA. Med en hastighet mellan sex och elva mil i timmen stormade de fram på Vilda Västerns gator och prärier.

Det välkända transportföretaget Wells Fargo & Company hade regler som passagerarna var tvungna att följa för att resorna skulle gå smidigt och trevligt. Samma regler gäller på High Chaparral. Våra diligenser är dessutom handgjorda kopior av Well Fargos godsdiligenser.

Upplevelser - Diligens

Hjulångare

Even cowboys needs a siesta. Njut av en avkopplande stund mitt i äventyret. High Chaparrals hjulångare Natchez finner du vid Wild West Arena som ligger på torget bredvid River City Saloon, på vägen mot Old Mexico.

En hjulångare är ett ångfartyg som drivs framåt med hjälp av skovelhjul. Den långsamma farten gör det till en trivsam och lugn aktivitet för hela familjen.

Pris: ingår i entréavgiften.

Upplevelser - Hjulångare

Fler upplevelser

Titta på 800 kg tunga bisonoxar, busa runt i miniatyrstaden Buffalo City eller besök Onkel Sams hus där ingenting är som det ska vara. Lär dig dansa cancan av tjejerna på Kate’s Saloon, eller bara njut av deras sångshow.
Kika in i smedjan, sitt ner en stund i kyrkan med bibliska tak- och väggmålningar eller prova ponnyridning om du är en av våra minsta besökare. På High Chaparral finns det upplevelser för alla typer av barnfamiljer. Den aktiva, den glada och den nyfikna. Här kan alla bli en del av äventyret.

Upplevelser - Fler upplevelser