Upplevelser

Kasta dig in i äventyret. Ta tåget till Old Mexico, vaska guld, kliv ombord på en hjulångare, hjälp nybyggarna bygga sitt hus eller ta en ridtur som en äkta cowboy eller cowgirl. På High Chaparral finns massor av kittlande Vilda Västern-upplevelser.

Nybyggare Sven-Erik

De kluriga och hjälpsamma nybyggarna Sven-Erik och Ester Johanson har flyttat in på High Chaparral. Varje dag ses de snickra på sitt hus och de tar tacksamt emot barnens hjälp. Sven-Erik och Ester är även listiga affärsmän som håller auktioner på Main Street. Så passa på. Här kan du fynda.

Husbygge med nybyggare Sven-Erik
Kl. 14.45 (28 maj – 30 juni)
Kl. 13.45 (1 juli – 28 augusti)
Plats: Nya boplatsen, bakom Mamma Daltons Pangkakshus

Auktion med nybyggarna Ester & Sven-Erik
Kl. 14.45 (1 juli – 28 augusti)
Plats: Main Street, utanför Kate’s Palace

Upplevelser - Nybyggare Sven-Erik

Tågresa

Visslan tjuter, det luktar bränt kol och ångan som pyser ut från loket lägger sig som ett tjockt lager dis över stationen. Get aboard! Nu åker vi till Old Mexico.

Under resan passerar landskapet förbi i en behaglig takt, du hälsar på de andra passagerarna och ser fram emot att få komma fram till Old Mexico. Men vänta nu. Vad händer? Varför stannar tåget här? Här finns ju ingen station? Paniken kommer krypande och du inser vad som håller på att hända. Det är banditer på spåret!

Pris: 30 kr

Upplevelser - Tågresan

Hjulångare

Even cowboys needs a siesta. Njut av en avkopplande stund mitt i äventyret. High Chaparrals hjulångare Natchez finner du vid Wild West Arena som ligger på torget bredvid River City Saloon, på vägen mot Old Mexico.

En hjulångare är ett ångfartyg som drivs framåt med hjälp av skovelhjul. Den långsamma farten gör det till en trivsam och lugn aktivitet för hela familjen.

Pris: ingår i entréavgiften.

Upplevelser - Hjulångare

Guldvaskning

Knock me sideways! Här finns det massa guld. De glimmande kornen må vara svåra att få tag i, men när du har lyckats en gång är du fast. Om du dessutom hittar tillräckligt mycket guld kan du byta in det mot en High-Chaparral-dollar.

Det var tufft att vara guldgrävare i Vilda Västern. De behövde ofta försvara sig mot såväl indianer som vilda djur. Och inte nog med det. Guldgrävarna behövde dessutom vara på sin vakt mot gamla kumpaner och konkurrenter som gärna stal guldpåsarna, eller ännu värre lagfarten till guldgruvan. When it comes to gold – trust no one. Not even yourself.

Pris: 30 kr

Upplevelser - Guldvaskning

Diligens

Just keep on riding and we will get there. När du tar en tur med diligensen får du uppleva en lugn stund ute på prärien. Diligenserna började användas under mitten av 1700-talet i USA. Med en hastighet mellan sex och elva mil i timmen stormade de fram på Vilda Västerns gator och prärier.

Det välkända transportföretaget Wells Fargo & Company hade regler som passagerarna var tvungna att följa för att resorna skulle gå smidigt och trevligt. Samma regler gäller på High Chaparral. Våra diligenser är dessutom handgjorda kopior av Well Fargos godsdiligenser.

Pris: 25 kr

Upplevelser - Diligens

Big Bengt Museum

Big Bengt har alltid varit en samlare av de mest fantastiska föremål. I hans museum kan du kika på den enorma samlingen av gamla veteranbilar, motorcyklar, leksaker, tavlor, porslin… Ja allt möjligt.

Pris: 30 kr
Gratis entré för barn under 1 meter.

BigBengtMuseum_upplevelser

Fler upplevelser

Titta på 800 kg tunga bisonoxar, busa runt i miniatyrstaden Buffalo City eller besök Onkel Sams hus där ingenting är som det ska vara. Lär dig dansa cancan av tjejerna på Kate’s Saloon, eller bara njut av deras sångshow.
Kika in i smedjan, sitt ner en stund i kyrkan med bibliska tak- och väggmålningar, testa ponnyridning eller turridning. Passa på att föreviga ditt besök i Photo Studio, självklart i tidsenlig klädsel. På High Chaparral finns det upplevelser för alla typer av barnfamiljer. Den aktiva, den glada och den nyfikna. Här kan alla bli en del av äventyret.

Upplevelser - Fler upplevelser