Information uppdaterad 25 maj 2020

Välkommen till High Chaparral

I år är ett väldigt annorlunda år – för oss på High Chaparral såväl som för hela vårt samhälle – och vi hoppas att våra besökare har överseende med det. För att förhindra smittspridning av covid-19 och för att våra besökare ska känna sig trygga har vi genomfört ett stort antal åtgärder.

Öppettider

Alla öppettider för parken, campingen, restauranger och butiker enligt ordinarie kalender här på hemsidan, med undantag för Saloon Cheyenne. Alla showtider är ändrade enligt nedan.

Biljetter och säsongskort inför besöket

Speciellt för i år är att biljetter behöver köpas i förväg på vår hemsida före besök och när du bokar uppger du det datum du vill besöka High Chaparral. Har du säsongskort och vill besöka parken ber vi även dig boka plats i förväg (kan göras samma dag). Vi gör detta för att kunna bevaka antalet besökare och uppskattar din förståelse. Läs mer här

Med de restriktioner som Folkhälsomyndigheten utfärdat har vi arbetat för att säkerställa att våra besökare ska få samma värde och vilda västern-upplevelse som tidigare. Det mesta är sig likt men vi har såklart fått justera vårt utbud, med reservation för eventuella ändringar under säsongen beroende på om restriktionerna skulle förändras.

Shower och karaktärer

Vi har utökat antal Wild West Stunt Show-föreställningar till åtta stycken och Lucky Luke Show-föreställningar till tolv per dag, samtidigt som vi har behövt korta ner dem till 10 minuter långa för att kunna ha ett så brett utbud för så många besökare som möjligt. Det berömda höga fallet ingår i varje Wild West Stunt Show och nytt för i år är att vår nya söta stjärna, Shetlandsponnyn Snuffy, ingår i Lucky Luke Show.

Showtider är som följer:

Wild West Stunt Show: 10:30, 11:10, 11:50, 12:30, 15:00, 15:40, 16:20 och 17:00

Lucky Luke Show: 10:15, 10:45, 11:25, 12:05, 13:15, 13:45, 14:15, 14:45, 15:15, 16:00, 16:35 och 17:30.

I linje med myndigheternas restriktioner gäller för ovanstående shower maximalt 50 besökare per föreställning. Det innebär att vi tyvärr i nuläget inte kan garantera att alla besökare får se dessa shower. När du kommit till parken går du till respektive showarena och får en biljett till önskad showtid. Vi rekommenderar därför att besökare kommer så tidigt som möjligt under dagen för att säkra en plats i kön. Vi ber återigen om överseende för den begränsning vi behöver hålla för att kunna genomföra shower.

För att skapa så mycket värde för våra besökare som möjligt har vi utöver de skådespelare som uppträder i showerna tagit in ytterligare karaktärer som Lucky Luke, bröderna Dalton, Mamma Dalton som kommer att röra sig runt i parken under dagarna. Vi har även breddat med Zorro och två soldater som ni träffar i Old Mexico under hela dagen, och bli inte förvånad om vår stjärna Snuffy dyker upp i parken på väg till nästa föreställning. På Indianön väntar yx- och hästskokastning, pilbågsskytte och här träffar ni en Assiniboine Sioux indian och en trapper. På Main street nära entrén håller Annie och Billy ordning och reda, och fler överraskningar väntar. Det som i nuläget ser svårt ut att genomföra är indianshowen i juli, men även det kan komma att ändras.

Äventyr

Vårt populära tågrån sker löpande under dagen med tågtransport till föreställningen. Hjulångaren finns på plats som vanligt, Guldvasken, Golden Creek, är öppen, Buffalo City, barnens alldeles egen miniatyrstad och The Barn är redo för alla leksugna barn och på tematiserade Main Street väntar en resa tillbaka i tiden. Onkel Sams Snea Hus är öppet, med besök på egen hand.

Djurskådning

Under ditt besök på High Chaparral träffar ni våra fem fullvuxna bisonoxar och en kalv, nyinflyttade Hampshire-grisarna Molly och Dolly, åsnorna Sara och Kajsa samt alla våra hästar och får. Ponnyridningen har i nuläget dessvärre utgått men det går utmärkt att träffa våra hästar på samma plats.

Restauranger och butiker

Våra restauranger och butiker är öppna som vanligt under försäsongen, med den skillnaden att vi öppnat fler butiker för att minska köbildning. Saloon Cheyenne är till en början stängd som saloon men öppen i anslutning till Diligensen.

Nytt för i år: ny meny med ”gör din egen fish and chips” på River City First Saloon i River City.

Nytt på campingen

Nytt för i år är vår äventyrsgolfbana – Big River Adventure Golf. Läs mer här.

På Restaurang Bryggan vid campingen erbjuds i år en utökad meny med bland annat bisonburgare, fish and chips, hamburgare och korv på.

Vad är stängt?

Med omtanke för våra besökare och för att tillmötesgå gällande restriktioner och riktlinjer har Ponnyridning, Linedance med Mamma Dalton, Daltons musikshow, Kate’s Palace cancan-skola, Annie’s Shooting Range och Buffalo Bills Rodeo utgått.

Även för dessa gäller med reservation för eventuella ändringar under säsongen beroende på om Folkhälsomyndighetens restriktioner skulle förändras.

Evenemang

Våra traditionella evenemang Midsommar, Western weekend och Familjens dag utgår i sommar på grund av gällande restriktioner. Upplägget för Civil war och Rendez-vous kommer att modifieras för att falla inom ramen för de restriktioner som råder.

Frågor och svar inför besök

Läs här

Länkar med information relaterat till coronavirus, covid -19

Folkhälsomyndigheten
Regeringen
Gnosjö kommun
1177 (sjukvårdsrådgivning via telefon – ej för allmänna frågor!)
113 13 (generella frågor kring coronaviruset som inte handlar om sjukdomssymptom)

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen och för optimering av webbplatsen. Du accepterar vår användning av cookies genom att stänga denna ruta eller klicka vidare på webbplatsen. Läs vår integritetspolicy för mer information.