Information uppdaterad 19 augusti 2020

Välkommen till High Chaparral

I år är ett väldigt annorlunda år – för oss på High Chaparral såväl som för hela vårt samhälle.

Baserat på de restriktioner som Folkhälsomyndigheten utfärdat har vi arbetat för att säkerställa att våra besökare ska få samma värde och vilda västern-upplevelse som tidigare år, och kunna ta del av allt vi har att erbjuda. Som en följd av detta har vi i år fått justera vårt utbud. Våra shower har ersatts av interaktiva aktiviteter i hela parken under hela dagen – läs mer nedan. Vi hoppas att våra besökare har överseende med att det mesta är som vanligt, men att en del förändrats och blir lite annorlunda just detta år.

Öppettider

Alla öppettider för parken, campingen, restauranger och butiker enligt ordinarie kalender här på hemsidan. Saloon Cheyenne är öppet fredagar och lördagar fram till vecka 27 och därefter öppet varje dag vecka 28 till 31.

Biljetter inför besöket

Speciellt för i år är att biljetter behöver köpas via vår hemsida för det datum du vill besöka High Chaparral. Det har vi ändrat för att kunna bevaka antalet besökare och uppskattar din förståelse. Säsongskortshållare behöver inte registrera besök.

Bli en del av äventyret

Från och med den 13 juni ställer vi om och öppnar upp våra arenor för våra besökare och bjuder in till en ännu mer interaktiv och äventyrsbaserad upplevelse, med aktiviteter och karaktärer tillgängliga under hela dagen istället för vårt ordinarie showprogram. I år har du och hela familjen verkligen chans att bli en del av äventyret på High Chaparral.

Möt Sheriffen, cowboys och skurkar på Westernarenan under dagen

För första gången öppnar vi upp arenan för alla våra besökare. Framför Penrose hotel, banken och Sheriff’s office som man normalt ser på avstånd träffar ni våra skådespelare och karaktärer under dagen. Var en del av livet som stuntman och upplev interaktiva aktiviteter och stunts närmare än någonsin tidigare. Utmana en cowboy på duell, träffa våra showhästar, ta ett häftigt foto med en explosion i bakgrunden, lär dig om livet i 1800-talets vilda västern och var en del av all action under dagen.

Lek och bus i Dalton City

Kom på besök i Dalton City där Lucky Luke, Bröderna Dalton och Mamma Dalton finns på plats under dagen. Här väntar lek och bus, Mamma Daltons line dance, dragkamp och andra interaktiva aktiviteter med våra skådespelare och karaktärer.

Zorro och soldaterna på plats i Old Mexico

I en stad styrd av en ondskefull kapten träffar du legenden och ”folkets hämnare” Zorro. Gång på gång hjälper han Old Mexicos invånare genom att förstöra kaptenens onda planer. Här lär Zorro och de två soldaterna ut fäktning till våra besökare och leker med barn i alla åldrar.

Äventyr på indianön

Här väntar äventyr och aktiviteter hela dagen. Testa att kasta yxa eller hästsko och prova på pilbågsskytte. På indianön har du perfekt vy över vår bisonflock med vår söta kalv.

Guldfeber!

I Golden Creek finns det en massa guld. De glimmande kornen må vara svåra att få tag i, men när du har lyckats en gång är du fast. Om du dessutom hittar tillräckligt mycket guld kan du byta in det mot en High-Chaparral-dollar.

Banditer på spåret!

Visslan tjuter, lukten av bränt kol och ångan som pyser ut från loket lägger sig som ett tjockt dis över stationen. All aboard! Nu åker vi till Old Mexico. Under resan passerar landskapet förbi i en behaglig takt, du hälsar på de andra passagerarna och ser fram emot att få komma fram till Old Mexico. Men vänta nu. Vad händer? Varför stannar tåget här? Här finns ju ingen station? Paniken kommer krypande och du inser vad som håller på att hända. Det är banditer på spåret!

Buffalo city och The Barn

Allt är roligt på High Chaparral, men frågar du busiga barn svarar många att allra roligast är Buffalo City. Här är det fritt fram hela dagen för lek, äventyr och kurragömma i barnens alldeles egen miniatyrstad och höskulle, och utmana varandra på inte-nudda-marken-banan.

Pool och bad

Poolen står redo för alla badsugna barn. Rutschkanan utgår på grund av rådande restriktioner. På campingen finns vår alldeles egna badsjö.

Djurskådning

Under ditt besök på High Chaparral träffar ni våra fem fullvuxna bisonoxar och en kalv, nyinflyttade Hampshire-grisarna Molly och Dolly, åsnorna Sara och Kajsa samt alla våra hästar och får. Snuffy, vår fina Shetlandsponny, går i hagen och väntar på besökare. Ponnyridningen har i nuläget dessvärre utgått men det går utmärkt att träffa våra hästar på samma plats, och intill Dalton City finns våra söta kor.

Main Street – en resa tillbaka i tiden

På tematiserade Main Street träffar du Sheriffen, cowgirls och cowboys, och kanske ser du Billy the Kid vid hans nya bostad. Här finns en av barnens verkliga favorit, världens mest rånade bank. Annie är på plats för att hålla ordning och reda, och våra tuffa cowboys rider runt i parken hela dagen. Onkel Sams Snea Hus är öppet, med besök på egen hand.

Nybyggarna (högsäsong och eftersäsong)

De kluriga och hjälpsamma nybyggarna Sven-Erik och Ester Johanson flyttar in på High Chaparral den 26 juni. Hela dagarna snickrar de på sitt hus och tar tacksamt emot tips och hjälp från alla barnen.

Restauranger och butiker

Våra restauranger och butiker är öppna som vanligt under försäsongen, med den skillnaden att vi öppnat fler butiker för att minska köbildning. Vi följer myndigheternas aktuella restriktioner.

Nytt för i år: ny meny med ”gör din egen fish and chips” på River City First Saloon i River City.

Nytt på campingen – öppet dag och kväll

Nytt för i år är vår äventyrsgolfbana – Big River Adventure Golf. Läs mer här.

På Restaurang Bryggan vid campingen erbjuds i år en utökad meny med bland annat bisonburgare, fish and chips, hamburgare och korv.

Vad är stängt?

Med omtanke för våra besökare och för att tillmötesgå gällande restriktioner och riktlinjer har Ponnyridning, Daltons musikshow, Kate’s Palace cancan-skola, och Buffalo Bills Rodeo utgått. Den indianshow som normalt visas under högsäsong utgår.

Vår hjulångare utgår dessvärre under resten av säsongen på grund av tekniskt fel.

Evenemang

Då stor osäkerhet kopplat till covid-19 fortsatt råder inför hösten ställs Halloween och julbord in under 2020, och återupptas under 2021.

Allt utbud ovan med reservation för eventuella förändringar under säsongen.

Villkor, boendebokning

För boende gäller tills vidare våra ordinarie av- och ombokningsregler enligt följande:
– Ombokning kan göras kostnadsfritt fram till 24 timmar innan angiven incheckningstid (kl. 15.00).
– Avbokning kan göras senast 48 timmar innan ankomst (med avbeställningsskydd) eller senast en vecka innan ankomst (utan avbeställningsskydd). Vid avbokning senare än detta eller om du inte dyker upp, återbetalas ingenting av det debiterade beloppet.

Informationen ovan finns tillgänglig här bokningsvillkor

Åtgärder kopplade till covid-19

För att förhindra smittspridning av covid-19 och för att våra besökare ska känna sig trygga har vi genomfört ett stort antal åtgärder. Läs mer här.

Vi ber även våra besökare hålla avstånd under besöket och att de med sjukdomssymptom besöker oss en annan dag.

Frågor och svar inför besök

Läs här

Länkar med information relaterat till coronavirus, covid -19

Folkhälsomyndigheten
Regeringen
Gnosjö kommun
1177 (sjukvårdsrådgivning via telefon – ej för allmänna frågor!)
113 13 (generella frågor kring coronaviruset som inte handlar om sjukdomssymptom)

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen och för optimering av webbplatsen. Du accepterar vår användning av cookies genom att stänga denna ruta eller klicka vidare på webbplatsen. Läs vår integritetspolicy för mer information.