Frågor och svar inför besök

Varför ändrar ni upplägget med shower?

I samband med att säsongen började utökade vi antalet shower för att kunna möta den aktuella restriktionen om maximalt 50 åskådare per föreställning. Vi valde den lösningen då vi var angelägna om att bibehålla våra populära shower. Hittills har dock endast ett begränsat antal besökare kunnat se våra shower och vi är såklart angelägna om att så många som möjligt ska få se och ta del av allt vi har att erbjuda.

I arbetet med att säkerställa att alla våra besökare ska få samma värde och vilda västern-upplevelse har vi därför pausat våra shower och istället utvecklat interaktiva upplevelser med alla våra skådespelare och karaktärer. Vi hoppas att våra besökare har överseende med att det mesta är som vanligt, men att en del förändrats och blir lite annorlunda i år.

Ytterligare en anledning till att vi ändrar är på grund av omtanke om vår personal och våra hästar. Det upplägg vi hittills har haft med så många dagliga shower har varit påfrestande och för att säkerställa hälsan för både medarbetare och djur har vi behövt välja ett annat upplägg.

Vad har ni gjort för att minska smittspridning?

Vi följer Folkhälsomyndighetens och restriktioner och har kontinuerlig kontakt med myndigheter och specialister för att efterfölja aktuella regler och rekommendationer, allt för att göra parken säker och trygg för er som besökare, våra anställda samt för oss att ta vårt samhällsansvar.

Vi har placerat skyltar och gatupratare runt om i hela parken med information och en vädjan till besökare att visa omtanke och hjälpa oss undvika smittspridning genom att hålla avstånd, tvätta händerna regelbundet och hosta/nya i armvecket. Vi har vidare ställt ut stängsel på valda platser för att undvika köbildning och på utvalda platser har vi placerat klistermärken som påminner om att hålla avstånd. I våra restauranger följer vi Folkhälsomyndighetens riktlinjer specifikt för just restauranger och i våra butiker har vi placerat klistermärken på golven, handsprit på bänkar och vi har även placerat ut stängsel för att förhindra köbildning.

Vi anlitar ett städbolag som sköter all städning på High Chaparral och de följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer för städning. Städpersonal kommer att öka närvaro och städning på alla områden som kräver kontinuerlig städning, inklusive toaletter, boende och servicehus.

Inför varje ny inflyttning desinficeras stugor och rum för att säkerställa täckning av alla ytor, skrymslen och vrår.

Innan varje arbetspass testas all personal för att upptäcka eventuella symptom av covid-19.

Får jag tillbaka inträde jag betalt för senare i sommar om parken inte kan vara öppen?

Ja, i den händelse High Chaparral är stängt kommer inträde att återbetalas.

Jag köpte inträde under våren men har ångrat mig. Kan jag få ett återköp?

Självklart vill vi att våra besökare ska vara nöjda och se fram emot besöket på High Chaparral. Återköp kan därför ske förutsatt att biljetter ännu inte utnyttjats. Mejla boende@highchaparral.se så hjälper vi dig.

Om jag bokat inträde men blir sjuk och inte kan komma på valt datum – får jag tillbaka pengar eller kan jag flytta till annat datum?

Givetvis kan du boka om till annat datum om du skulle bli sjuk och det gäller även avbokning och återbetalning. Skicka ett mejl senast kl. 10:00 dagen för ditt besök till boende@highchaparral.se så hjälper vi dig.

Får jag tillbaka pengar för säsongskort?

Våra säsongskortsinnehavare är våra mest lojala besökare och givetvis vill vi att ni ska vara nöjda. De som önskar flytta fram säsongskortet med prisgaranti till nästa år. Gäller oanvända säsongskort. Skicka ett mejl till boende@highchaparral.se för vidare hjälp.

Hur många släpps in i parken?

Vi kommer att släppa in besökare till parken i nivå med vad vi löpande ser som lämpligt givet parkens storlek, utbud och rådande restriktioner. Det kan därför variera från dag till annan. Just nu under lågsäsong bedömer vi inte att vi kommer att behöva begränsa antalet – vi står såklart redo att göra det om det behövs – utan det kan komma att bli mer aktuellt när sommarledigheten och högsäsongen börjar.

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen och för optimering av webbplatsen. Du accepterar vår användning av cookies genom att stänga denna ruta eller klicka vidare på webbplatsen. Läs vår integritetspolicy för mer information.