Förberedelser inför sommaren 2021 med anledning av covid-19

Vi har sedan förra hösten förberett för ännu en sommar med restriktioner och åtgärder kopplat till covid-19. Precis som förra året kommer möjligheten att öppna parken med ett stort ansvar. Vi har under vintern sett över alla våra åtgärder förra året och har inför sommaren 2021 gjort ytterligare anpassningar.

Vi följer självklart Folkhälsomyndighetens restriktioner och har kontinuerlig kontakt med myndigheter och specialister för att efterfölja aktuella regler och rekommendationer, allt för att göra parken säker och trygg för våra besökare och medarbetare.

Nytt för i år

Fokus inför sommaren är att i ännu större utsträckning skapa ökad spridning av besökare i parken, och samtidigt minska risken för köbildning och trängsel bl a genom matbeställning i mobilen, större park med nyheten Texas och fler mysiga ställen för egen picknick. Läs mer om nyheterna.

Andra viktiga åtgärder

Campingentré kl. 10 till 12 varje dag: I år öppnar vi en helt ny campingentré, belägen i den nordöstra delen av campingområdet. Campingentrén är öppen från kl. 10:00 till 12:00 varje dag under säsongen. Härifrån kommer du snabbt in till Main street, förbi vår nya picknick-ö längs med vägen, alternativt via Texas bort till River city och Old Mexico. Självklart kan du även gå ut denna väg när du lämnar Vilda Västern.

Omsorg i parken: Precis som förra året har vi har placerat skyltar och gatupratare runt om i hela parken med information och en vädjan till besökare att visa omtanke och hjälpa oss undvika smittspridning genom att hålla avstånd, tvätta händerna regelbundet och hosta/nysa i armvecket. Vi har vidare ställt ut staket på valda platser för att undvika köbildning och på utvalda platser har vi placerat klistermärken som påminner om att hålla avstånd. Under dagen kommer Sheriffen att göra utrop i högtalarna om vikten att hålla avstånd till andra sällskap. Precis som förra året har vi placerat ut behållare med handsprit över hela parken, och fyller på dem löpande under dagen. Hjälp oss hålla avstånd till varandra.

Butiker och restauranger: I våra restauranger följer vi Folkhälsomyndighetens riktlinjer specifikt för just restauranger och i våra butiker har vi placerat klistermärken på golven, handsprit på bänkar och vi har även placerat ut staket för att förhindra köbildning. Vi har ställt in lunchbuffén i år. Frukost bokas för specifik tid för att minska risken för trängsel. Vid ingången till varje butik finns information om hur många som totalt får vistas i butiken samtidigt. Vi behöver allas hjälp att respektera detta antal.

Städning: Vi anlitar ett städbolag som sköter all städning på High Chaparral och de följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer för städning. Städpersonal kommer att öka sin närvaro och städning på alla områden som kräver kontinuerlig städning, inklusive toaletter, boende och servicehus.

Inför varje ny inflyttning desinficeras stugor och rum för att säkerställa täckning av alla ytor, skrymslen och vrår.

Tåget: Precis som förra året desinficerar vi samtliga platser före avgång. Nytt för i år är att vi installerat plexiglas mellan samtliga sittgrupper.

Medarbetare: För att upptäcka eventuella symptom av covid-19 febertestas, precis som förra året, all personal före varje arbetspass. Vi har även i år en process för sjukdom, inklusive karantänboende och matleverans. 2020 smittades ingen av våra medarbetare av covid-19 i parken, och den ambitionen har vi även i år.

Antal besökare: I enlighet med Folkhälsomyndighetens föreskrifter har High Chaparral ett maxantal för antal besökare per dag. Antalet besökare är dimensionerat efter aktuella restriktioner och smittorisk. Antalet besökare är betydligt färre än vad det är i normala fall.

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen och för optimering av webbplatsen. Du accepterar vår användning av cookies genom att stänga denna ruta eller klicka vidare på webbplatsen. Läs vår integritetspolicy för mer information.