Tillgänglighet

Vi vill vara en tillgänglig park för alla

Vi vill vara en tillgänglig och inkluderande park för alla våra besökare. Här har vi samlat information som kan vara bra att veta inför ditt besök.

Köföreträde
Har du eller någon i ditt sällskap en funktionsnedsättning som gör det lite svårare att stå i kö, vänligen sök upp en av våra entrévärdar som hjälper dig vidare. Hos Sheriffen, precis innanför huvudentrén, kan ni hämta armband som hjälper vår personal att se vilka som behöver lite extra hjälp eller företräde i köer. Inget intyg behövs.

Framkomlighet i parken
Det går att ta sig fram i stort sett överallt i parken med rullstol. På stuntshowarenan finns det särskilda platser för rullstolar. Våra parkvärdar hänvisar dig till dessa platser vid behov.

På tåget till Old Mexico finns en ramp samt ett begränsat antal rullstolsplatser.

Parkering
Vi har ett antal markerade parkeringsplatser för personer med rörelsenedsättning 50 meter från entrén.

Lån av rullstol
Vid huvudentrén finns ett antal rullstolar att låna. Antalet är dock begränsat och vi rekommenderar att ni kontaktar oss innan besöket för att boka en rullstol. Du når oss på tel. 0370-827 00.

Handikapptoaletter
Handikapptoaletter finns på ett flertal platser, bland annat inne på restaurang Diligensen samt innanför entrén, se parkkartan för mer information.

Ledsagare
Du som ledsagare eller assistent går in gratis om du har ett giltigt intyg med personliga uppgifter på dig som ledsagare och gästen som har funktionsnedsättning. Intyget ska innehålla ditt namn samt en kort beskrivning av hur ditt behov av ledsagning ser ut. High Chaparral godkänner intyg från vård, kommun, skola samt assistansbolag. Om gästen har två ledsagare med sig så betalar en av ledsagarna ordinarie entré. Du bokar ledsagare i samband med din bokning av biljetter.

Ledarhund
Alla hundar är välkomna till High Chaparral.