Storsatsning inför säsongen: High Chaparral växer med nytt område och vilda västerns ikon Texas Longhorn

Inför sommaren öppnar vilda västern-parken High Chaparral portarna till Texas, ett helt nytt område med tre Texas Longhorn som snart betar i ett nybyggt hägn. High Chaparral blir då den enda aktören i Sverige med boskapsrasen Texas Longhorn.

När High Chaparral öppnar den 22 maj blir det med en ännu större park och ännu mer vilda västern.

– Satsningen med Texas Longhorn på ett helt nytt område och flera nya aktiviteter med fokus på lärande ligger helt i linje med vår ambition att vidareutveckla vårt vilda västern-tema, säger Mathias Bergendahl, vd.

Sommarsäsongen 2020 präglades av covid-19 och High Chaparral förbereder nu för en liknande sommar med fortsatta restriktioner.

– Vi insåg tidigt att sommaren 2021 skulle bli likt 2020 och vi har därför sedan i september tagit fram ett flertal lösningar för att minska risken för trängsel och öka spridningen av besökare i parken. Utöver det nya området Texas har vi skapat ytterligare en entré till parken, digital matbeställning för take away och tre nya picknickområden. Nytt för i år är även att besökare kan beställa vilda västern-utrustning i förväg för upphämtning i parken. Vi har även skapat en helt ny 1 000 kvadratmeter stor butikslösning i vår lagerlokal, med separat in- och utgång, samt ett kösystem utomhus på ett 2 500 kvadratmeter stort torg, säger Mathias Bergendahl.

Texas Longhorn är en unik och för den amerikanska vilda västern karakteristisk boskapsras. Rasen blev populär under 1870-talet då de av cowboys flyttades över nordamerikanska The Great Plains. Texas Longhorn är särskilt kända för sina långa horn som kan bli över tre meter långa från spets till spets.

Lördagen den 22 maj öppnar High Chaparral dörrarna till sommarsäsongen 2021. High Chaparrals tre nya Texas Longhorn beräknas släppas in i hägnet den 18 maj.

Kontakt

Mathias Bergendahl
Sheriff / VD

mathias.bergendahl@highchaparral.se
0370-82738