Här får du svar på det mesta som du behöver veta för att jobba på High Chaparral. Har du en fråga som inte finns med här? Mejla den till jobb@highchaparral.se, vi svarar så snart vi kan.

Vanliga frågor gällande säsongsanställning

Var fyller jag i min ansökan?
Din ansökan kan du fylla i via denna länk.

Hur många anställer ni varje säsong?
Vi anställer ca 350 personer inför varje säsong.

Vad får jag i lön?
Våra löner baseras på High Chaparrals nuvarande kollektivavtal. Lönerna varierar beroende på hur gammal du är, hur lång erfarenhet du har samt vilken tjänst du söker. Utöver din timlön betalas en semesterersättning ut vid varje lönetillfälle (13 % på den totala lönen). Beroende på avtal så får du också OB vid arbete på obekväma tider. Lönen betalas ut den 25:e månaden efter.

Har ni kollektivavtal?
Ja, självklart! Vi har fyra olika kollektivavtal och dessa är: Gröna Riksavtalet (Visita-HRF), Nöjesavtalet (Röda avtalet mellan Visita-HRF), Tjäntemannaavtalet (Visita-Unionen) och Privatteateravtalet (Svensk Scenkonst-Scen & Film).

Vad är det för typ av anställning?
Alla säsongsarbetare hos oss är visstidsanställda med en säsongsanställning.

Hur gammal måste jag vara för att jobba på High Chaparral?
Vi vill att du fyller 16 år under året som du arbetar hos oss. För vissa yrken, som servitris, kräver vi att du är minst 18 år.

Hur lång tid tar det innan jag får svar på min ansökan?
Vi får många ansökningar och har en lång ansökningstid, så ibland kan det dröja lite innan vi hör av oss, men du är alltid välkommen att kontakta oss via jobb@highchaparral.se.

Vad är det för arbetstider?
Arbetstiderna varierar beroende på vilken tjänst du har. Parken är öppen mellan kl. 10.00–18.00. Vissa tjänster innebära att jobba tidigt på morgonen och/eller sent på kvällen.

Måste jag ha egna kläder på jobbet?
Nej, vi lånar ut tidsenliga arbetskläder till alla våra säsongsarbetare. Vi tematiserar oss som om vi levde cirka 1875.

Måste jag kunna jobba hela säsongen?
Nej, men vi prioriterar de som har möjlighet att arbeta en längre period under sommaren. Vi vill att du anger i din ansökan under vilken period du kan jobba.

Kan jag vara ledig under min anställning?
Du kommer att få ett schema för sommaren där du naturligtvis har inplanerade lediga dagar, men du kan inte förvänta dig några längre perioder av ledighet, särskilt inte under högsäsong när vi har som flest besökare.

Får jag någon utbildning innan jag börjar jobba?

Ja, du får introduktion och all utbildning som krävs för att du ska klara och trivas på ditt jobb hos oss. Mycket av arbetet lär du dig på din första dag på jobbet.

För säsongen 2024 har vi följande introduktionsdagar:
11-12 maj (endast ena dagen)
De som börjar sin anställning i juli har sin introduktionsdag någon dag v.26.

Kan jag bo på High Chaparral?
I dag erbjuder vi boende till de säsongsarbetare som inte bor inom pendlingsavstånd. Antalet platser är begränsade. För dig som behöver boende finns olika alternativ från 200 kronor per vecka och det är antingen delat boende i rum eller stuga alternativt campingplats. Här kan du läsa mer om våra personalboenden. Vi tar endast ut hyra under veckorna 25-32.

Var kan man äta när man jobbar på High Chaparral?
Vi har en personalmatsal där vi erbjuder en gratis enklare frukost och där du även kan köpa lunch. Vissa anställningar har ett kostavdrag och då ingår lunch på arbetsplatsen. I personalboendet finns kollektivkök för enklare matlagning.

Kan man få glutenfri, vegetarisk eller annan specialkost?
Ja, meddela personalen i matsalen om dina önskemål när du påbörjar din anställning.