Shower
Alla shower ingår i entrépriset

Äventyr
En del av äventyr ingår i biljettpriset medan andra kostar extra

Kontantfri park
All betalning kan göras med de vanligaste bank- och kreditkorten (VISA och Mastercard) alternativt att man köper eller laddar ett presentkort på plats i entrén eller online.

Saknar du VISA eller Mastercard?
En av våra entrékassor kommer ta emot kontanter och där löser du enkelt både entrén och fyller på önskat belopp på High Chaparrals egna betalkort. Detta kort använder du sedan vid köp i parken. Du kan vid behov fylla på mer pengar på kortet under dagen och när besöket i parken är över kan du få tillbaka kvarvarande kortsaldo i entrékassan, banken eller på campingen. Med betalkortet kan barnen handla själva inne i parken och de som bara önskar använda kontanter kan enkelt besöka parken.

Skrindor
Finns att hyra precis innanför entrén för 50 kronor

Hundar
Hund får man ta med sig in i parken om den är kopplad och du plockar upp efter den samt om den inte stör andra besökare. Vi tillåter däremot inte hundar på restauranger och matställen. För hundens bästa, med tanke på att höga smällar förekommer, är hundar inte heller tillåtna på Wild West Stunt Show.
Man får också ha hund i campingstugorna och i ett begränsat antal Guldbystugor.

Picknickbord & grillplats
Det finns picknickbord och områden för den som vill ha med eget fika eller grilla. Grillen är tänd mellan 11–17

Skateboard
Att åka skateboard, rollerblades, sparkcykel, cykla och dylikt i parken är inte tillåtet.

Handikappvänlig park
Det går att ta sig fram i stort sett överallt i parken med rullstol.
Vi har ett antal markerade parkeringsplatser för personer med rörelsenedsättning.
Handikapptoaletter finns inne på restaurang Diligensen samt innanför entrén.

Ledsagare
Du som ledsagare eller assistent går in gratis om du har ett giltigt ledsagarbevis med personliga uppgifter på dig som ledsagare och gästen som har funktionsnedsättning. Intyg från vårdgivare, assistansbolag eller kommun krävs. Om gästen har två ledsagare med sig så betalar en av ledsagarna ordinarie entré.

Sjukvårdare
Sjukvårdare finns på området i vår sjukstuga

Bad
På campingen finns en badsjö. Inne i parken finns ett poolområde med en ouppvärmd pool, rutschkana, omklädningsrum med dusch & toalett samt solstolar

Parkering
Parkering kostar 20 kr per timme och 60 kr för en hel dag (06.00–24.00). Förbered gärna din parkering genom att ladda ner appen MobilPark kostnadsfritt på Google Play eller App Store. För våra gäster som bor i stugor eller på Wild West Inn är parkeringen gratis. Tillståndet hämtar du i receptionen på Wild West Inn.

Laddplats för elbil
Det finns 7 laddplatser för elbil på High Chaparral
Fem utmed väggen/långsidan på första byggnaden, vänster sida när du svängt ner på parkeringen samt två inne på campingen. Laddarna är av Type 2 Cable, 3,7 & 11kW

Avstånd
Från campingen till nöjesparkens entré är det cirka 300 meter
Från Wild West Inn till entrén är det 40 meter och från stugområdena Guldbyn och Vagnsborgen är det cirka 100 meter

Namnarmband
Finns i entrén och hos Sheriffen på Main Street precis innanför entrén
På banden kan du skriva barnets namn och ditt telefonnummer

Amningsrum
Innanför entrén har vi inrett ett amningsrum med skötbord

Borttappade föremål
Borttappade föremål efterfrågas på banken där vi samlar alla upphittade föremål. Om vi ännu inte hittat föremålet tas uppgifter och telefonnummer för att kunna hjälpa er om det återfinns.

Vilsna barn
Om du kommit ifrån ditt barn hjälper personalen dig att leta. Personalen tar ditt namn, telefonnummer och uppgifter om barnet och gör sedan ett allmänt utrop så att all personal (och även besökare) kan hjälpa till att leta.

Mat för allergiker
På våra matställen har vi flera olika alternativ för allergiker. Du kan alltid fråga vår personal om det är något du undrar över.

Mat
När parken har stängt håller fortfarande Restaurang Diligensen, Pizzeria Manolito och Saloon Cheyenne öppet, belägna vid entrén. På campingen hittar du Restaurang Bryggan samt en minibutik med de viktigaste dagligvarorna.

Lämna parken och komma in igen
Se till att få en stämpel i entrén eller hos Sheriffen innan du lämnar parken.

Uppgradera till tvådagarsbiljett
Har ni köpt endagarsbiljetter och vill uppgradera tar ni med era biljetter och kvittot till entrékassan och betalar mellanskillnaden för en uppgradering till tvådagarsbiljett.

Rökfri park
Redan år 1984 bytte Lucky Luke ut cigaretten i mungipan mot ett grässtrå. Det tycker vi är bra och har en rökfri park. För dig som rökare finns det rökzoner. Du hittar dem på vår parkkarta.

Rekvisition
På High Chaparral tar vi inte emot rekvisition.

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen och för optimering av webbplatsen. Du accepterar vår användning av cookies genom att stänga denna ruta eller klicka vidare på webbplatsen. Läs vår integritetspolicy för mer information.