Bra att veta

Här har vi samlat information som kan vara bra att veta innan du besöker parken. Hittar du inte svaret på din fråga här är du välkommen att kontakta oss på tel. 0370-827 00 så hjälper vi gärna till.

En dag i parken

Our land
High Chaparral är inte bara en häftig Vilda Västern-stad. Här finns så mycket mer att uppleva och vi kallar det Our land – Prärien, Texas, Old Mexico, Main Street, Dalton City, Buffalo Island och River City. Varje område har sin egen prägel och karaktärer.

I Old Mexico träffar du Zorro, i Dalton City träffar du Daltonfamiljen och Lucky Luke och på Main Street händer det hela tiden saker – rätt som det är blir du kanske vittne till när Billy the Kid rånar banken.

Äventyr
På High Chaparral finns massor av kittlande Vilda Västern-upplevelser. Ta tåget till Old Mexico (den senaste tiden har det inträffat en hel del rån, så var beredd!), vaska guld, kliv ombord på en hjulångare, spana in bisonoxarna eller dra iväg i full galopp med käpphästen. En del av äventyren ingår i biljettpriset medan andra kostar lite extra.

I vår minstad Buffalo City är det fritt fram för lek, äventyr och kurragömma. Här hittar garanterat alla cowboys och cowgirls likasinnade att dela äventyret med.

För hungriga besökare har vi ett flertal restauranger runt om i parken som erbjuder allt från lättare snacks till a la carte.

Lämna parken och komma in igen
Se till att få en stämpel i entrén eller hos Sheriffen innan du lämnar parken.

Biljetter

Daglig besöksgräns och förhandsbokning
Biljetter måste förhandsbokas och vi har även en daglig besöksgräns för att minska risken för köer och trängsel. Säsongskortshållare behöver inte förboka besöket.

Avbokning och ombokning av entrébiljetter
Avbokning av entrébiljetter kan göras med full återbetalning fram till 48 timmar innan biljetterna gäller. Avbokningsskydd behövs ej.

Ombokning av entrébiljetter kan göras fram till 24 timmar dagen innan biljetten gäller. Ombokning kan endast göras till annat datum inom gällande säsong.

Avbokning och ombokning av 2-dagarsbiljett räknas från första datumet som biljetten börjar gälla.

Uppgradera till tvådagarsbiljett
Har ni köpt endagarsbiljetter och vill uppgradera till tvådagarsbiljetter, så tar ni med era biljetter och kvittot till entrékassan och betalar mellanskillnaden för en uppgradering.

Mat och dryck

Finns det några restauranger i parken?
Absolut! Det finns många olika matställen att välja på i parken och det finns något för alla! Du kan också få laktos- och glutenfria alternativ samt vegetariska rätter. Runt om i parken hittar ni även kiosker och kaféer där du kan köpa glass, korv, popcorn, dryck och snacks.

Får man ta med egen mat in i parken?
Absolut! Vi har flera mysiga picknickområden och grillplatser runt om i parken.

Picknickbord & grillplatser
Det finns picknickbord och områden för den som vill ha med eget fika eller grilla. Grillarna är tända mellan 11–17. Observera att eldningsförbud kan förekomma under sommaren och att grillplatser därmed kan komma att stängas med kort varsel. Vänligen håll er uppdaterade med Gnosjö kommuns eventuella eldningsförbud. Är du osäker på vad som gäller, fråga gärna i chatten.

Mat för allergiker
På våra matställen har vi flera olika alternativ för allergiker. Du kan alltid fråga vår personal om det är något du undrar över. Här hittar du vår guide till maten på High Chaparral där våra menyer och allergener finns samlade.

Mat när parken är stängd
När parken har stängt håller fortfarande restaurang Diligensen öppet, beläget just utanför entrén. På campingen hittar du även Restaurang Bryggan (öppen 1 juli till 12 augusti) samt en minibutik med de viktigaste dagligvarorna.

Parkkarta och campingkarta

Här hittar du vår interaktiva karta över parken och campingen.

Här kan du ladda ner campingkartan som pdf.

Här kan du ladda ner parkkartan som pdf.

Parkering

Parkering
Parkering kostar 20 kr per timme och 70 kr för en hel dag (06.00–24.00). Det finns även möjlighet att köpa säsongsparkering för 185 kr (endast i Aimo Park appen). Förbered gärna din parkering genom att ladda ner appen Aimo Park kostnadsfritt på Google Play eller App Store. Vi har även parkeringsautomater där du kan betala med kort.

För våra gäster som bor i stugor eller på campingen så är parkeringen gratis. Om ni väljer att checka in på boendet efter besöket i parken, så går det bra att registrera fordonet direkt när ni kommer så att ni inte behöver betala parkeringsavgift under dagen.

Laddplats för elbil
Det finns 13 laddplatser för elbil på High Chaparral.
Laddarna är av Type 2 Cable, cirka 7kW

Ladda ner appen Monta för information om priser och betalning.

Hundar

Hundar
Hund får man ta med sig in i parken om den är kopplad och du plockar upp efter den, samt om den inte stör eller är en risk för andra besökare. Vi tillåter däremot inte hundar på restauranger och matställen. Hundar är tillåtna i campingstugorna och i utvalda Guldbystugor och Storstugor.

För hundens bästa, med tanke på att höga smällar förekommer, är hundar inte tillåtna på tåget till Old Mexico. Samma gäller Jaga bovar i River city.

Hundar är heller tillåtna där pyroteknik förekommer, vilket inkluderar Wild West Stunt Show i River city, Lucky Luke Show i Dalton city samt Annie & Billy på besök i Dalton city.

Skrindor

Skrindor
Finns att hyra precis innanför entrén för 50 kronor.

Kontantfri park

Kontantfri park
All betalning kan göras med de vanligaste bank- och kreditkorten (VISA och Mastercard) alternativt att man köper eller laddar ett kontantkort på plats på Banken i parken.

Saknar du VISA eller Mastercard?
High Chaparrals egna kontantkort gäller som betalning på våra matställen, kiosker och butiker inne i parken. Du kan ladda kortet eller lösa in kvarvarande belopp på Banken eller i Campingbutiken. Med betalkortet kan barnen handla själva inne i parken och de som bara önskar använda kontanter kan enkelt besöka parken.

Kortet kan laddas med max 3000 SEK. Kortet är giltigt i 6 månader från köpdatum. High Chaparral ansvarar inte för borttappat eller stulet kort.

Rökfri park

Rökfri park
Redan år 1984 bytte Lucky Luke ut cigaretten i mungipan mot ett grässtrå. Det tycker vi är bra och har en rökfri park. För dig som rökare finns det rökzoner. Du hittar dem på vår parkkarta.

Bad

Badsjö
På campingen finns en liten badsjö som är perfekt att svalka sig i.

Borttappade föremål

Borttappade föremål
Borttappade föremål efterfrågas på Banken där vi samlar alla upphittade föremål. Om vi ännu inte hittat föremålet tas uppgifter och telefonnummer för att kunna hjälpa er om det återfinns.

Regngaranti

På High Chaparral är vi kända för att köra på oavsett väder. Lite regn har inte stoppat någon, men om det regnar mer än 10 mm /m2 över parken mellan kl. 10-18, så är alla gäster som har förbokat biljetter välkomna tillbaka till vilda västern en annan dag.

Varje dag kollar Sheriffen på High Chaparral en regnmätare. I den händelse det har regnat mer än 10 mm/m2 mellan kl. 10:00 och 18:00 under dagen skickas ett mejl till berörda gäster. Gästen behöver således inte själv kontakta High Chaparral utan ett mejl skickas automatiskt. Gästen behöver således inte begära ett nytt besök enligt regngarantin. Nästa besök behöver heller inte bokas utan det räcker att ta med den tidigare bokningen till huvudentrén vid valfritt datum.

Läs mer här.