Our land
High Chaparral är inte bara en häftig Vilda Västern-stad. Här finns så mycket mer att uppleva och vi kallar det Our land – Prärien, Texas, Old Mexico, Main Street, Dalton City, Buffalo Island och River City.

Äventyr
På High Chaparral finns massor av kittlande Vilda Västern-upplevelser. Ta tåget till Old Mexico, vaska guld, kliv ombord på en hjulångare, hjälp nybyggarna bygga sitt hus eller dra iväg i full galopp med käpphästen. En del av äventyren ingår i biljettpriset medan andra kostar lite extra.

Kontantfri park
All betalning kan göras med de vanligaste bank- och kreditkorten (VISA och Mastercard) alternativt att man köper eller laddar ett kontantkort på plats på Banken i parken.

Saknar du VISA eller Mastercard?
High Chaparrals egna kontantkort gäller som betalning på våra matställen, kiosker och butiker inne i parken. Du kan ladda kortet eller lösa in kvarvarande belopp på Banken eller i Campingbutiken. Med betalkortet kan barnen handla själva inne i parken och de som bara önskar använda kontanter kan enkelt besöka parken.

Kortet kan laddas med max 3000 SEK. Kortet är giltigt i 6 månader från köpdatum. High Chaparral ansvarar inte för borttappat eller stulet kort.

Daglig besöksgräns och förhandsbokning
Biljetter måste förhandsbokas och vi har även en daglig besöksgräns för att minska risken för köer och trängsel. Säsongskortshållare och medborgare behöver som tidigare inte förboka besöket.

Avbokning och ombokning av entrébiljetter
Avbokning av entrébiljetter kan göras med full återbetalning fram till 48 timmar innan biljetterna gäller. Avbokningsskydd behövs ej.

Ombokning av entrébiljetter kan göras fram till 24 timmar dagen innan biljetten gäller. Ombokning kan endast göras till annat datum inom gällande säsong.

Avbokning och ombokning av 2-dagarsbiljett räknas från första datumet som biljetten börjar gälla.

Skrindor
Finns att hyra precis innanför entrén för 50 kronor.

Hundar
Hund får man ta med sig in i parken om den är kopplad och du plockar upp efter den samt om den inte stör andra besökare. Vi tillåter däremot inte hundar på restauranger och matställen. För hundens bästa, med tanke på att höga smällar förekommer, är hundar inte heller tillåtna på River city. Man får också ha hund i campingstugorna och i ett begränsat antal Guldbystugor och Storstugor.

Picknickbord & grillplatser
Det finns picknickbord och områden för den som vill ha med eget fika eller grilla. Grillarna är tända mellan 11–17.

Skateboard
Att åka skateboard, rollerblades, sparkcykel, cykla och dylikt i parken är inte tillåtet.

Handikappvänlig park
Det går att ta sig fram i stort sett överallt i parken med rullstol.
Vi har ett antal markerade parkeringsplatser för personer med rörelsenedsättning.
Handikapptoaletter finns bland annat inne på restaurang Diligensen samt innanför entrén. Alla handikapptoaletter är utmärkta på kartan.

Ledsagare
Du som ledsagare eller assistent går in gratis om du har ett giltigt ledsagarbevis med personliga uppgifter på dig som ledsagare och gästen som har funktionsnedsättning. Intyg från vårdgivare, assistansbolag eller kommun krävs. Om gästen har två ledsagare med sig så betalar en av ledsagarna ordinarie entré.

Sjukvårdare
Sjukvårdare finns på området i vår sjukstuga.

Bad
På campingen finns en badsjö. Inne i parken finns ett poolområde med en ouppvärmd pool, rutschkana, omklädningsrum med dusch och toalett samt solstolar. Poolen ingår i entrépriset.

Parkering
Parkering kostar 20 kr per timme och 70 kr för en hel dag (06.00–24.00). Det finns även möjlighet att köpa säsongsparkering för 185 kr. Förbered gärna din parkering genom att ladda ner appen MobilPark kostnadsfritt på Google Play eller App Store. För våra gäster som bor i stugor eller på campingen så parkeringen gratis. Om ni väljer att checka in på boendet efter besöket i parken, så går det bra att registrera fordonet direkt när ni kommer.

Laddplats för elbil
Det finns 19 laddplatser för elbil på High Chaparral.
15 utmed väggen/långsidan på första byggnaden, vänster sida när du svängt ner på parkeringen, två vid den röda byggnaden på parkeringen samt två inne på campingen. Laddarna är av Type 2 Cable, 3,7 & 11kW. Laddplats kostar 120 kr för heldag på laddningsplats och 30 kr per timme.

Avstånd
Från campingen till temaparkens entré är det cirka 300 meter. Från stugområdena Guldbyn och Vagnsborgen är det cirka 100 meter.

Namnarmband
Finns i entrén och hos Sheriffen på Main Street precis innanför entrén.
På banden kan du skriva barnets namn och ditt telefonnummer.

Amningsrum
Innanför entrén har vi inrett ett amningsrum med skötbord.

Borttappade föremål
Borttappade föremål efterfrågas på Banken där vi samlar alla upphittade föremål. Om vi ännu inte hittat föremålet tas uppgifter och telefonnummer för att kunna hjälpa er om det återfinns.

Vilsna barn
Om du kommit ifrån ditt barn hjälper personalen dig att leta. Personalen tar ditt namn, telefonnummer och uppgifter om barnet och gör sedan ett allmänt utrop så att all personal (och även besökare) kan hjälpa till att leta.

Mat för allergiker
På våra matställen har vi flera olika alternativ för allergiker. Du kan alltid fråga vår personal om det är något du undrar över.

Mat
När parken har stängt håller fortfarande Saloon Cheyenne och restaurang Diligensen öppet, båda belägna just utanför entrén. På campingen hittar du även Restaurang Bryggan samt en minibutik med de viktigaste dagligvarorna.

Lämna parken och komma in igen
Se till att få en stämpel i entrén eller hos Sheriffen innan du lämnar parken.

Uppgradera till tvådagarsbiljett
Har ni köpt endagarsbiljetter och vill uppgradera till tvådagarsbiljetter, så tar ni med era biljetter och kvittot till entrékassan och betalar mellanskillnaden för en uppgradering.

Rökfri park
Redan år 1984 bytte Lucky Luke ut cigaretten i mungipan mot ett grässtrå. Det tycker vi är bra och har en rökfri park. För dig som rökare finns det rökzoner. Du hittar dem på vår parkkarta.

Rekvisition
På High Chaparral tar vi inte emot rekvisition.

Knivar och liknande föremål

High Chaparral är en temapark för barnfamiljer och vi månar om att bibehålla en trygg och säker park. Knivar, stick- och skärvapen och liknande föremål är därför ej tillåtna på High Chaparrals område.
Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen och för optimering av webbplatsen. Du accepterar vår användning av cookies genom att stänga denna ruta eller klicka vidare på webbplatsen. Läs vår integritetspolicy för mer information.