Karaktärer

Lucky Luke drar snabbare än sin egen skugga. Zorro dyker alltid upp i rätt ögonblick med värjan i högsta hugg. Sven-Erik Johanson är den finurlig och hjälpsamma nybyggaren. Vilda Västerna är full av karaktärer. Vilken är din favorit?

Lucky Luke

Men revolverhänder och reflexer snabbare än sin egen skugga är det få skurkar som rår på Lucky Lukes rättvisa. Han är High Chaparrals egna beskyddare och har alltid ett trix eller två i skjortärmen för att hålla bröderna Dalton under kontroll. Som den orädde skjutjärnsslungande hjälten han är lyckas han alltid rädda staden, för att sen återigen rida in i solnedgången nynnandes på I´m lone some cowboy, a long way from home…

Se Bröderna Daltons Jul

karaktarer_lucky_luke

Zorro

I en stad styrd av den ondskefulla kaptenen Montecero träffar du legenden och ”folkets hämnare” Zorro. Gång på gång hjälper han Old Mexicos invånare genom att förstöra kaptenens onda planer. Nu har Zorros alla pampiga entréer, rappa värja och förlöjligande av Monteceros soldater fått kaptenen att se rött. Därför har han anlitat Mexicos mest beryktade prisjägare, Dynamit-banditen Carlos, för att fånga in Zorro.

Characters Zorro

Nybyggaren Sven-Erik

Let´s go west. To Amerika. Under större delar av mitten och slutet av 1800-talet emigrerade miljontals svenskar till det lovande landet. Sven-Erik är High Chaparrals egna finurliga och hjälpsamma nybyggare. Här bygger han hus tillsammans med barnfamiljerna men för att överleva i Vilda Västern krävs det mer. Därför har Sven-Erik även blivit en listig affärsman som håller auktioner på Main Street. Så pass på. Make your bargain cowboy.

Characters settler Sven-Erik

Fler karaktärer

Ta tåget till Old Mexiko och smaka på tacos, enchiladas och burritos. ¡Ay, caramba, så gott! Kanske inte vad cowboyen hade ätit, utan på hans tallrik fanns nötkött, fläsk, bönor och majsbröd. Om han satt på en bar bjöd han alltid mannen bredvid på en drink. Indianerna hade inte samma hyfs med sina krigsmålningar och höga stridsrop. De skrämde ofta slag på Pälsjägarna som fick fly hals över huvud.

Det var mycket gruff, bråk och slagsmål i Vilda Västern. Och den som skulle hålla ordning på alla var sheriffen. Han utredde brott och bestämde vem som fick skaka galler. Sheriffens huvudbry var banditerna, skurkarna och de laglösa, kanske Vilda Västerns mest fascinerade karaktärer.

karaktarer_ovriga