Karaktärer

Lucky Luke drar sin revolver snabbare än sin egen skugga och rider alltid in i solnedgången. Zorro är känd för sina pampiga entréer med värjan i högsta hugg. Sven-Erik Johanson är en finurlig och listig husbyggare. Vilken är din favorit av Vilda Västerns karaktärer?

Lucky Luke

Lucky Luke är High Chaparrals beskyddare. Han är mest känd för att kunna dra sin revolver snabbare än sin egen skugga.

Lucky Luke har fullt sjå med att hålla sina ärkefiender bröderna Dalton under kontroll. Joe, William, Jack och Averell Dalton är varken särskilt smarta eller framgångsrika. Men de hittar ändå på nya bus varje dag. Som den sanna hjälten Lucky Luke är lyckas han alltid sätta dem i finkan och sen rida in i solnedgången.

Se Bröderna Daltons Jul

karaktarer_lucky_luke

Zorro

I Old Mexico träffar du legenden Zorro, också känd som ”folkets hämnare”. Staden styrs med järnhand av kapten Montecero. Invånarnas enda hjälp är Zorro som alltid lyckas förstöra Montecero planer. Nu har Montecero tröttnat på alla rykten om Zorros pampiga entréer, hans färdigheter med värjan och att hans soldater blir förlöjligade av honom. Därför har Montecero anlitat Mexicos mest beryktade prisjägare, Dynamit-banditen Carlos, för att fånga in Zorro.

Characters Zorro

Nybyggaren Sven-Erik

Sven-Erik Johanson är en finurlig och hjälpsam nybyggare som utvandrade tidigt från Sverige till den lilla staden High Chaparral. Varje dag bygger han ett hus tillsammans med barnen som besöker High Chaparral. Sven-Erik är även en listig affärsman och håller auktioner på Main Street. Där kan du som besökare göra fina fynd.

Characters settler Sven-Erik

Fler karaktärer

Ta tåget till Old Mexiko och smaka på tacos, enchiladas och burritos. ¡Ay, caramba, så gott! Kanske inte vad cowboyen hade ätit, utan på hans tallrik fanns nötkött, fläsk, bönor och majsbröd. Om han satt på en bar bjöd han alltid mannen bredvid på en drink. Indianerna hade inte samma hyfs med sina krigsmålningar och höga stridsrop. De skrämde ofta slag på Pälsjägarna som fick fly hals över huvud.

Det var mycket gruff, bråk och slagsmål i Vilda Västern. Och den som skulle hålla ordning på alla var sheriffen. Han utredde brott och bestämde vem som fick skaka galler. Sheriffens huvudbry var banditerna, skurkarna och de laglösa, kanske Vilda Västerns mest fascinerade karaktärer.

karaktarer_ovriga