Karaktärer

Lucky Luke drar snabbare än sin egen skugga. Zorro dyker alltid upp i rätt ögonblick med värjan i högsta hugg. Sven-Erik och Ester Johanson är de finurliga och hjälpsamma nybyggarna. Vilda Västerna är full av karaktärer. Vilken är din favorit?

Annie Oakley

Med sitt gevär nonchalant på axeln, ger Annie Oakley intrycket av att ha full koll på läget. Och som stjärna i Buffalo Bills Wild West show med sin legendariska prickskytteförmåga så är det med all rätt. Annie har förbluffat en hänförd publik land och rike runt, hon kan med lätthet träffa sidan på ett spelkort eller ett mynt som kastats upp i luften.

Annie Oakley hittar du i Wild West Stunt Show eller när hon hjälper sheriffen att hålla ordning på High Chaparrals gator.

Annie Oakley, Ny Karaktär, characters Nordens bästa temapark

Billy the Kid

Henry McCarty eller Billy the Kid som han är mer känd som, är det ingen som stoppar. Han har alltid en ny plan på gång och varken sheriff eller någon annan ska stå i vägen. Billy är en riktig laglös och han gör vad som helst för att få som han vill, oavsett konsekvenserna. Att alltid vara jagad av lagens långa arm gör att man måste vara snillrik för att hela tiden ligga ett steg före. Och det gör Billy alltid.

Tillsammans med barnen kommer Billy dagligen att hitta på otaliga busstreck runtom i parken.

Billy The Kid, Ny Karaktär, characters Nordens bästa temapark

Lucky Luke

Med revolverhänder och reflexer snabbare än sin egen skugga är det få skurkar som rår på Lucky Lukes rättvisa. Han är High Chaparrals egna beskyddare och har alltid ett trix eller två i skjortärmen för att hålla bröderna Dalton under kontroll. Som den orädde skjutjärnsslungande hjälten han är lyckas han alltid rädda staden, för att sen återigen rida in i solnedgången nynnandes på I´m lonesome cowboy, a long way from home…

Se Bröderna Daltons Jul

Zorro

I en stad styrd av en ondskefull kapten träffar du legenden och ”folkets hämnare” Zorro. Gång på gång hjälper han Old Mexicos invånare genom att förstöra kaptenens onda planer. Nu har Zorros alla pampiga entréer, rappa värja och förlöjligande av stadens soldater fått kaptenen att se rött. Ska kaptenen lyckas fånga in Zorro en gång för alla?

Characters Zorro

Nybyggarna Sven-Erik & Ester

Let´s go west. To Amerika. Under större delar av mitten och slutet av 1800-talet emigrerade miljontals svenskar till det lovade landet. Sven-Erik & Ester är High Chaparrals egna finurliga och hjälpsamma nybyggare. Hör dem berätta om sin resa till Amerika och hjälp dem att bygga sitt hus i det nya landet.

Cowboys

Filmernas, tv-seriernas och böckernas ensamma, tuffa och tystlåtna cowboys skiljer sig mycket från verklighetens hårt arbetande kofösare som drev fribetande boskap på de nordamerikanska slätterna. Perioden då cowboys var en viktig del av vilda västern var kort –  från amerikanska inbördeskrigets slut (1861–1865) och cirka 30 år framåt. Sedan tvingade den nya uppfinningen taggtråd, de allt mindre boskapshjordarna och ett nytt system för rancher, cowboyen att sadla om och bli rancharbetare istället. Som mest fanns det cirka 50 000 cowboys varav många var indianer och mexikaner. Det var exempelvis den mexikanske hedern som introducerade lasson i cowboykulturen. I vår spännande Westernshow får du uppleva hisnande stunts, snabba hästar och fartfyllda historier.

Indianer

Indianer eller urinvånare? De senaste åren har samlingsnamnet för den amerikanska ursprungsbefolkningen diskuterats livligt. På High Chaparral följer vi debatten med stort intresse, men har ur ett historiskt perspektiv hittills valt att använda ordet indian. De ofta buffeljagande indianer vi stöter på i populärkulturen med fjäderprydnader i håret, kläder i garvat skinn och hästburna kommer från stammar som siouxer, cheyenner, comancher, apacher och crower. När européerna koloniserade Nordamerika förde man tyvärr med sig vanor och sjukdomar som tog många indianers liv. Det förekom även utrotning och tvångsförflyttning av indianer till indianterritorier med usla levnadsförhållanden. I dag beräknas det finnas cirka 2,5 miljoner indianer i Nordamerika varav en del lever i reservat.

Vill du få en inblick i indianernas historiska kultur ska du inte missa inte vår Indianshow.