Karaktärer

Lucky Luke drar snabbare än sin egen skugga. Zorro dyker alltid upp i rätt ögonblick med värjan i högsta hugg. Sven-Erik och Ester Johanson är de finurliga och hjälpsamma nybyggarna. Vilda Västerna är full av karaktärer. Vilken är din favorit?

Fler karaktärer

Ta tåget till Old Mexiko och smaka på tacos, enchiladas och burritos. ¡Ay, caramba, så gott! Kanske inte vad cowboyen hade ätit, utan på hans tallrik fanns nötkött, fläsk, bönor och majsbröd. Om han satt på en bar bjöd han alltid mannen bredvid på en drink. Indianerna hade inte samma hyfs med sina krigsmålningar och höga stridsrop. De skrämde ofta slag på Pälsjägarna som fick fly hals över huvud.

Det var mycket gruff, bråk och slagsmål i Vilda Västern. Och den som skulle hålla ordning på alla var sheriffen. Han utredde brott och bestämde vem som fick skaka galler. Sheriffens huvudbry var banditerna, skurkarna och de laglösa, kanske Vilda Västerns mest fascinerade karaktärer.

Banditer

Indianer

Hold on to your life, the indians are on a warpath. Med sina höga krigsrop, målningar över ansikte och häst är det inte svårt att känna igen en indian på krigsstigen. På sin tid var indianerna extremt skickliga jägare, samlare, krigare och jordbrukare. De flyttade runt efter årstiderna och de vilda djurens rörelser, bodde i tipis gjort på djurhudar och satte skräck i sina fiender genom höga stridsrop och krigsmålningar. Indianernas framgång på slagfältet mättes i antalet örnfjädrar, där varje fjäder representerade en fiendes skalp. Men oroa dig inte, indianerna på High Chaparall är fredliga och kommer från stammarna Cree och Ojibwe i Kanada.

Vill du uppleva indianernas magiska kultur? Missa inte vår Indianshow.

Indianer

Cowboys

Prata inte för mycket, bjud alltid mannen bredvid i baren på en drink och var alltid en gentleman. Who said it was easy to be a cowboy. Det var de som drev boskapen över de amerikanska slätterna, satte hövlighet på kartan och som höll boskapstjuvarna i schack med både lasso och sexskjutare. Alltid klädd i hatt, bandanas, boots och revolverbälte.

Genom åren har otaliga historier och legender skapats kring denna mytomspunna ikon för Vilda Västern och på High Chaparral kan du möta cowboys och cowgirls lite överallt. Men vill du vara säker på att se dem i action, missa inte vår Westernshow.

Cowboy

Nybyggarna Sven-Erik & Ester

Let´s go west. To Amerika. Under större delar av mitten och slutet av 1800-talet emigrerade miljontals svenskar till det lovade landet. Sven-Erik & Ester är High Chaparrals egna finurliga och hjälpsamma nybyggare. Hör dem berätta om sin resa till Amerika och hjälp dem att bygga sitt hus i det nya landet.

Ester & Sven-Erik

Zorro

I en stad styrd av den ondskefulla kaptenen Montecero träffar du legenden och ”folkets hämnare” Zorro. Gång på gång hjälper han Old Mexicos invånare genom att förstöra kaptenens onda planer. Nu har Zorros alla pampiga entréer, rappa värja och förlöjligande av Monteceros soldater fått kaptenen att se rött. Därför har han anlitat Mexicos mest beryktade prisjägare, Dynamit-banditen Carlos, för att fånga in Zorro.

Characters Zorro

Lucky Luke

Med revolverhänder och reflexer snabbare än sin egen skugga är det få skurkar som rår på Lucky Lukes rättvisa. Han är High Chaparrals egna beskyddare och har alltid ett trix eller två i skjortärmen för att hålla bröderna Dalton under kontroll. Som den orädde skjutjärnsslungande hjälten han är lyckas han alltid rädda staden, för att sen återigen rida in i solnedgången nynnandes på I´m lonesome cowboy, a long way from home…

Se Bröderna Daltons Jul

Lucky Luke