Bra att veta

Bokning
Bokningen öppnar i början av april. Du kan boka ditt boende online här på vår hemsida eller genom att ringa 0370-827 85. Vår telefonbokning öppnar 2 maj 2022.

Incheckning – utcheckning
Vi har två receptioner beroende på var på området du ska bo, Big Bengt reception och Camping reception. Incheckning på alla boenden sker mellan 15.00–20.00. Vid ankomst efter kl. 20.00, vänligen meddela receptionen på 0370-827 85. Utcheckning för alla boenden är kl. 11.00.

Big Bengt receptionen
Här checkar du in för boende i:
– Guldbyn
– Vagnsborgen
– Storstugor

Camping-receptionen
Här checkar du in för boende i:
– Villavagn
– Campingstuga
– Husvagn
– Husbil
– Tält

Frukost (endast förbokning)
Serveras på Restaurang Diligensen från kl. 08.00-10.00. Priser: under 2 år 0 kr, 2-5 år 49 kr, 6-15 år 65 kr, 16 år-uppåt 109 kr.

Frukost förbokas antingen i förväg eller vid incheckning.

Bäddset
Bäddset ingår ej i boendet, men finns att hyra för 145:-/set.

Städning
I alla våra stugor, förutom campingstugorna, ingår städning.
Om du bor i campingstuga så du måste se till att stugan lämnas i välstädat skick. Städning kan köpas till för 600:-. Om inte stugan är fullgott städad efterdebiteras 1500:-

Parkering
Boendeparkering finns utanför varje stuga och inne på campingen. Parkering är gratis för våra övernattande gäster. Parkeringstillstånd fås i respektive reception. Att parkera utan att övernatta kostar 20 kr/timma eller 70 kr/dag.

Husdjur
Husdjur är endast tillåtna i våra egna campingstugor, på campingplatser och i utvalda Guldbystugor och Storstugor.

Mat
När parken har stängt håller fortfarande Saloon Cheyenne och Restaurang Diligensen öppet, beläget vid entrén. På campingen hittar du även Restaurang Bryggan samt en minibutik med de viktigaste dagligvarorna.

Wifi
Bor du i någon av våra stugor i Guldbyn, Vagnsborgen, i storstuga eller villavagn, ingår gratis wifi. Lösenord finns i informationspaket som erhålles vid incheckning.

Boka en specifik stuga/campingplats
Vill du bo granne med vännerna, bredvid badsjön eller kanske nära minigolfen? Det är möjligt välja en specifik stuga eller campingplats för 75 kr extra. I annat fall blir du slumpmässigt tilldelad ett boende inom den boendekategori du har valt.

Stugor
Våra stugor (ej campingstugor) är utrustade med kökspentry (kokplattor, liten kyl med frysfack), porslin för 4–8 personer samt kastrull, stekpanna, kaffebryggare, vattenkokare och köksredskap.

Campingen
På campingområdet finns restaurang, servicebutik, äventyrsgolf och badsjö.
Under midsommarhelgen har vi 25-årsgräns på våra campingplatser.
Incheckning kan ske fram till kl. 22.00 dagen innan midsommarafton.

En del platser har Europakontakt och andra 220V, behöver du information om vilken kontakt som finns på din bokade plats, vänligen kontakta campingen.

Servicehus
Toalett och dusch finns i vårt servicehus beläget vid campingentrén. Vårt centrala servicehus som är handikappanpassat har kök (induktionsspis, mikro och ugn), diskrum (handdisk-stationer), tvättstuga (tvättmaskin och torktumlare), toalett och duschrum för Cowboys respektive Cowgirls samt familjedusch/toalett. Vänligen observera att du måste ta med dig egna köksredskap, kastruller och liknande då detta inte finns i servicehuset.

Tvättstuga på Campingen
I vårt centrala servicehus finns en tvättstuga med en tvättmaskin och en torktumlare. Tvättid bokas i campingreceptionen och där kvitteras även nyckel ut. Tvättid 3 timmar. Tillgänglig mellan 8.00 och 21.30. Tvättmedel finns att köpa i Campingbutiken.

Sydstatsflagga

Sydstatsflaggan kan symbolisera ett ställningstagande mot slaveriets upphävande och för rasism, men samtidigt kan den vara en nostalgisk symbol för den amerikanska södern. Då flaggan är problematisk, med olika tolkningar, är sydstatsflaggor inte tillåtna på High Chaparral.

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen och för optimering av webbplatsen. Du accepterar vår användning av cookies genom att stänga denna ruta eller klicka vidare på webbplatsen. Läs vår integritetspolicy för mer information.