Bra att veta

High Chaparrals camping är en av Sveriges största inlandscampingar. Här finns ett 60-tal campingstugor och plats för över 600 husvagnar, husbilar och tält. Storån slingrar sig sakta längs campingens norra sida och den konstgjorda sjön erbjuder ett av Sveriges renaste badvatten.

Här har vi samlat information som är bra att veta om våra boenden.

Bokning

Boka boende
Du kan boka ditt boende online eller genom att ringa 0370-827 85.

Boka en specifik stuga/campingplats
Vill du bo granne med vännerna, bredvid badsjön eller kanske nära minigolfen? Det är möjligt att välja en specifik stuga eller campingplats från 85 kr extra. I annat fall blir du slumpmässigt tilldelad ett boende inom den boendekategori du har valt.

Avbokning och ombokning
Avbokning av boende kan göras med full återbetalning fram till en vecka innan besöket med avbokningsskydd. Avbokningsskyddet återbetalas ej. Avbokning av boende kan göras med full återbetalning fram till en månad innan besöket utan avbokningsskydd. Vid avbokning senare än detta eller om du ej dyker upp, återbetalas ingenting av det debiterade beloppet.

Ombokning till annat datum under gällande säsong kan göras kostnadsfritt fram till 48 timmar innan angiven incheckningstid (kl. 15.00).

Avbokningsskydd kostar 245 kr/boendeenhet.

För avbokning och ombokning, vänligen kontakta bokningen på tel. 0370-827 85 eller info@highchaparral.se.

Incheckning och utcheckning

In- och utcheckning för alla boenden sker i Big Bengt Reception. Incheckning sker mellan 15.00–20.00. Vid ankomst efter kl. 20.00, vänligen meddela receptionen på 0370-827 85. Utcheckning för alla boenden är kl. 11.00.

Du som har bokat någon typ av campingplats kan även enkelt checka in och ut via mobilen. Mer information finner du i din bokningsbekräftelse.

Frukost

Serveras på Restaurang Diligensen från kl. 08.00-10.00. Priser: 0-2 år gratis, 2-5 år 69 kr, 6-15 år 89 kr, 16 år-uppåt 139 kr.

Frukost förbokas antingen i förväg, vid incheckning eller på plats i Restaurang Diligensen.

Städning

I alla våra stugor, förutom campingstugorna, ingår städning.
Om du bor i campingstuga måste du se till att stugan lämnas i välstädat skick. Städning kan köpas till för 600:-. Om inte stugan är fullgott städad efterdebiteras 1500:-

Parkering

Boendeparkering finns utanför varje stuga och inne på campingen. Parkering är gratis under hela vistelsen för våra övernattande gäster.

Ni skriver in registreringsnumret på fordonet ni anlänt i vid incheckning i Big Bengt Reception. När ni checkat ut från er stuga parkeras fordonet på stora besöksparkeringen. Har ni husvagn eller husbil har vi särskilda parkeringar för detta på stora besöksparkeringen.

Tips, för dig som ska övernatta men önskar besöka parken innan incheckning är du alltid välkommen till Big Bengt Receptionen för att registrera ditt fordon för gratis parkering. Observera att detta inte gäller laddplatserna till el- eller hybridbilar.

Eluttag på campingen

En del platser på vår camping har Europakontakt och andra 220V, behöver du information om vilken kontakt som finns på din bokade plats, vänligen kontakta campingen.

Servicehus

Servicehus
Toalett och dusch finns i vårt servicehus beläget vid campingentrén. Vårt centrala servicehus som är handikappanpassat har kök (induktionsspis, mikro och ugn), diskrum (handdisk-stationer), toalett och duschrum för Cowboys respektive Cowgirls samt familjedusch/toalett.

Vänligen observera att du måste ta med dig egna köksredskap, kastruller och liknande då detta inte finns i servicehuset.

Tvättstuga på Campingen
I vårt centrala servicehus finns en tvättstuga med en tvättmaskin och en torktumlare. Tvättid bokas i campingreceptionen och där kvitteras även nyckel ut. Tvättid 3 timmar. Tillgänglig mellan 8.00 och 21.30. Tvättmedel finns att köpa i Campingbutiken.

Bäddset och resesäng

Bäddset ingår ej i boendet, men finns att hyra för 185:-/set. Detta kan du lägga till i samband med din bokning, eller på plats när du checkar in.

I samband med din bokning kan du välja att boka till en resesäng för bebisar för 150 kr för hela vistelsen och då ingår även täcke, kudde och sängkläder. Vänligen observera att vi endast har ett begränsat antal resesängar.

Wifi

Bor du i någon av våra stugor i Guldbyn, Vagnsborgen, i Storstuga eller Villavagn, ingår gratis wifi. Lösenord finns i informationspaket som erhålles vid incheckning.

Husdjur

Husdjur är endast tillåtna i våra campingstugor, på campingplatser och i utvalda Guldbystugor och Storstugor.

Campingbutik

På campingen finns en campingbutik med de viktigaste dagligvarorna. Här har vi även ett mindre sortiment av produkter för alla cowboy och cowgirls som vill kitta upp sig inför en dag i vilda västern med hattar, pickadoller och sheriffstjärnor.

Restaurang Bryggan

På campingen hittar du vår populära restaurang Bryggan som är öppen även när parken är stängd. Precis vid entrén hittar du även Restaurang Diligensen som också har öppet efter att parken har stängt.

Bryggan är öppen 28 juni till 3 augusti.

Sydstatsflagga

Sydstatsflaggan kan symbolisera ett ställningstagande mot slaveriets upphävande och för rasism, men samtidigt kan den vara en nostalgisk symbol för den amerikanska södern. Då flaggan är problematisk, med olika tolkningar, är sydstatsflaggor inte tillåtna på High Chaparral.