Bra att veta

High Chaparrals camping är en av Sveriges största inlandscampingar. Här finns ett 60-tal campingstugor och plats för över 600 husvagnar, husbilar och tält. Storån slingrar sig sakta längs campingens norra sida och den konstgjorda sjön erbjuder ett av Sveriges renaste badvatten.

Här har vi samlat information som är bra att veta om våra boenden.

Bokning

Boka boende
Bokningen öppnar på webben i december. Du kan boka ditt boende online eller genom att ringa 0370-827 85. Vänligen notera att vår telefonbokning öppnar först 2 maj 2023.

Boka en specifik stuga/campingplats
Vill du bo granne med vännerna, bredvid badsjön eller kanske nära minigolfen? Det är möjligt välja en specifik stuga eller campingplats för 75 kr extra. I annat fall blir du slumpmässigt tilldelad ett boende inom den boendekategori du har valt.

Incheckning och utcheckning

Vi har två receptioner beroende på var på området du ska bo, Big Bengt reception och Camping reception. Incheckning på alla boenden sker mellan 15.00–20.00. Vid ankomst efter kl. 20.00, vänligen meddela receptionen på 0370-827 85. Utcheckning för alla boenden är kl. 11.00.

Big Bengt receptionen
Här checkar du in för boende i:
– Guldbyn
– Vagnsborgen
– Storstugor

Camping-receptionen
Här checkar du in för boende i:
– Villavagn
– Campingstuga
– Husvagn
– Husbil
– Tält

Frukost

Serveras på Restaurang Diligensen från kl. 08.00-10.00. Priser: under 2 år 0 kr, 2-5 år 49 kr, 6-15 år 65 kr, 16 år-uppåt 109 kr.

Frukost förbokas antingen i förväg eller vid incheckning.

Städning

I alla våra stugor, förutom campingstugorna, ingår städning.
Om du bor i campingstuga så du måste se till att stugan lämnas i välstädat skick. Städning kan köpas till för 600:-. Om inte stugan är fullgott städad efterdebiteras 1500:-

Parkering

Boendeparkering finns utanför varje stuga och inne på campingen. Parkering är gratis för våra övernattande gäster både på ankomst- och avresedag. När ni har checkat ut från er stuga eller campingplats och vill besöka parken, så kan ni hämta ett parkeringstillstånd i Big Bengt Reception och parkera på stora besöksparkeringen.

Har ni husvagn eller husbil och vill besöka parken innan ni checkar in, så har vi särskilda parkeringar för detta på stora besöksparkeringen. För de som bor på campingen eller i stugbyn är parkeringen gratis.

Eluttag på campingen

En del platser på vår camping har Europakontakt och andra 220V, behöver du information om vilken kontakt som finns på din bokade plats, vänligen kontakta campingen.

Servicehus

Servicehus
Toalett och dusch finns i vårt servicehus beläget vid campingentrén. Vårt centrala servicehus som är handikappanpassat har kök (induktionsspis, mikro och ugn), diskrum (handdisk-stationer), toalett och duschrum för Cowboys respektive Cowgirls samt familjedusch/toalett.

Vänligen observera att du måste ta med dig egna köksredskap, kastruller och liknande då detta inte finns i servicehuset.

Tvättstuga på Campingen
I vårt centrala servicehus finns en tvättstuga med en tvättmaskin och en torktumlare. Tvättid bokas i campingreceptionen och där kvitteras även nyckel ut. Tvättid 3 timmar. Tillgänglig mellan 8.00 och 21.30. Tvättmedel finns att köpa i Campingbutiken.

Bäddset

Bäddset ingår ej i boendet, men finns att hyra för 145:-/set. Detta kan du lägga till i samband med din bokning, eller på plats när du checkar in.

Wifi

Bor du i någon av våra stugor i Guldbyn, Vagnsborgen, i Storstuga eller Villavagn, ingår gratis wifi. Lösenord finns i informationspaket som erhålles vid incheckning.

Husdjur

Husdjur är endast tillåtna i våra egna campingstugor, på campingplatser och i utvalda Guldbystugor och Storstugor.

Campingbutik

På campingen finns en campingbutik med de viktigaste dagligvarorna. Här har vi även ett mindre sortiment av produkter för alla cowboy och cowgirls som vill kitta upp sig inför en dag i vilda västern med hattar, pickadoller och sheriffstjärnor.

Restaurang Bryggan

På campingen hittar du vår populära restaurang Bryggan som är öppen även när parken är stängd. Precis vid entrén hittar du även Restaurang Diligensen som också har öppet efter att parken har stängt.

Här hittar du Bryggans öppettider och meny.

Sydstatsflagga

Sydstatsflaggan kan symbolisera ett ställningstagande mot slaveriets upphävande och för rasism, men samtidigt kan den vara en nostalgisk symbol för den amerikanska södern. Då flaggan är problematisk, med olika tolkningar, är sydstatsflaggor inte tillåtna på High Chaparral.

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen och för optimering av webbplatsen. Du accepterar vår användning av cookies genom att stänga denna ruta eller klicka vidare på webbplatsen. Läs vår integritetspolicy för mer information.