Back to basics in the wild west: High Chaparral satsar på actionfyllda shower och helt nya inslag nästa år där publiken blir en del av äventyret

Till nästa sommar satsar High Chaparral på fartfyllda shower och hisnande stunts. Den småländska temaparken planerar även helt nya inslag med inspiration från erfarenheterna under pandemin.

Inför sommaren 2022 planerar High Chaparral en återkomst av en actionfylld vilda västernshow med häftiga stunts på häst och tak. Tvåspannsdiligensen är tillbaka precis som High Chaparrals berömda ”höga fallet” från 12 meter.

I Dalton City återkommer Lucky Luke Show med de välkända karaktärerna Lucky Luke samt mamma och bröderna Dalton. I Old Mexico genomförs under dagen flera kortare föreställningar med hjälten Zorro, Elena och de skatteindrivande soldaterna, följt av den populära fäktskolan. Nybyggarshowen är tillbaka även nästa år men med ett nytt upplägg där alla barnen är involverade i föreställningen.

High Chaparral tar även med sig inslag från de två somrar temaparken har fått justera utbudet i linje med restriktioner och rekommendationer. I en förshow före varje stuntshow blir alla barn en del av äventyret tillsammans med High Chaparral-karaktärerna Annie och Billy the Kid, och i ett helt nytt inslag med inspiration från den improvisationsteater High Chaparral arrangerade under pandemin får alla barn (och vuxna självklart) vara del av all action på westernarenan. Utöver de shower som visas kommer publiken att ett par gånger om dagen kunna delta ett riktigt westernäventyr där barnen är med och jagar vilda västerns bovar som kommit till den annars så lugna vilda västern-staden River City.

Nytt inför nästa år är att en grupp musikalartister kommer att göra nedslag med musikinslag runt om i parken, och varje dag kommer skådespelare och karaktärer att improvisera hur en dag i en vilda västern-stad skulle kunna se ut.

– Efter två somrar märkta av pandemin är det självklart enormt roligt att återigen kunna visa våra världsunika shower med mycket action och spänning. Vi tar även med oss värdefulla insikter från pandemin i utvecklingen av nya inslag i parken och på våra showarenor, säger Mathias Bergendahl, vd.

High Chaparral är en temapark olik alla andra. Ett besök här är en upplevelse för alla sinnen och här får hela familjen uppleva det riktiga Vilda Västern, så som det en gång var i mitten av 1800-talets Amerika. Allt i parken tematiseras för att så långt som möjligt återspegla Vilda Västern för att ge gäster en äventyrlig och rolig upplevelse.

 

Kontakt

Mathias Bergendahl
Sheriff / VD

mathias.bergendahl@highchaparral.se
0370-82738