Claudia Bartelsson anställd som ny Park- och fastighetschef på High Chaparral

Den småländska temaparken High Chaparral har anställt Claudia Bartelsson som ny Park- och fastighetschef. Claudia Bartelsson kommer närmast från Gislaveds kommun där hon tjänstgjort som utvecklingsledare inom samhällsplanering och dessförinnan som planarkitekt.

Claudia Bartelsson är i grunden arkitekt vilket hon arbetade som i hennes hemland Chile innan hon tog beslutet att vidareutbilda sig i Europa. Hon kom till Sverige 2012 via Masters-studier i Tyskland och tog sedan ytterligare en Masters-utbildning i Sverige innan hon bosatte sig i Smålandsstenar och började arbeta i Gislaved.

– Jag ser High Chaparral som ett eget samhälle där parkens alla beståndsdelar hör ihop för att skapa världens bästa vilda västern för barnfamiljer och en stimulerande arbetsplats för våra medarbetare. Jag ser verkligen fram emot att få vara en del av att utveckla framtidens High Chaparral, säger Claudia Bartelsson.

High Chaparral anlitade tidigare i år Jora Vision i Nederländerna för att ta fram en så kallad pre-masterplan vilket syftar till att utreda temaparkens marknadspotential under de kommande åren och kopplat till det hur parken behöver utvecklas. Den färdigställda pre-masterplanen kommer att ligga till grund för parkens framtida fysiska utformning och utveckling av teaterverksamhet och övriga upplevelser.

– Vi rustar för vår framtida utveckling vilket bland annat inkluderar framtagandet av en detaljplan i samarbete med Gnosjö kommun. Vi är väldigt glada för att Claudia Bartelsson snart ansluter till oss på High Chaparral. Hon är en mycket kompetent ledare med mångårig erfarenhet inom övergripande områdesplanering, arkitektur och upphandling vilket är precis vad vi behöver för vår vidare utveckling, säger Mathias Bergendahl, High Chaparrals vd.

Claudia Bartelssons börjar anställningen som Park- och fastighetschef den 1 mars 2023 och blir då en del av High Chaparrals ledningsgrupp.

 

 

 

 

 

Kontakt

Mathias Bergendahl
Sheriff / VD

mathias.bergendahl@highchaparral.se
0370-82738