Daniel Berg ny mat- och dryckeschef med ansvar för matupplevelsen på High Chaparral

Daniel Berg har tillträtt tjänsten som mat- och dryckeschef på den småländska temaparken High Chaparral. Daniel Berg kommer närmast från en tjänst som distriktschef på KFC och har dessförinnan en mångårig karriär med ett flertal ledarpositioner inom mat och dryck samt butiksverksamhet. Daniel Berg tar plats i företagets ledningsgrupp och åretruntstab.

Matupplevelsen är en central del av besöket på High Chaparral. Under det senaste året har därför vilda västern-parken utvecklat utbudet för att möta gästernas mångfald av önskemål, förväntningar och krav. Under Daniel Bergs ledning kommer parkens restaurang- och kökschefer att tillsammans med cirka 150 sommaranställda driva High Chaparrals 16 matställen, caféer och kiosker.

Daniel Berg började sin bana inom mat och dryck på McDonalds, en resa som varade under elva år varav åtta som restaurangchef. Via uppdrag som ställföreträdande varuhuschef på Biltema, varuhuschef på Dollarstore och Elgiganten, samt som ekonomichef på IKEA, återvände Daniel Berg 2021 till mat- och dryckesbranschen som distriktschef för KFC.

– Vi är mycket glada att kunna välkomna Daniel Berg till High Chaparral. Med en bred och gedigen bakgrund som ledare inom mat och dryck är Daniel Berg helt rätt person att leda arbetet med att utveckla vårt matutbud och den upplevelse vi vill ge våra gäster, säger Mathias Bergendahl, vd.

På High Chaparral finns ett flertal restauranger med olika inriktning, från lunch och à la carte på Diligensen till hamburgare på Old Dave’s Hamburgers, och från nachos och tacos i Restaurante Cantina i Old Mexico till pannkakor på Mamma Daltons Pangkakshus. Bland utbudet finns även ett antal caféer och kiosker med exempelvis våfflor, glass och churros.

– Jag är väldigt imponerad av High Chaparrals tydliga vilja att satsa på matupplevelsen och ser verkligen fram emot att få jobba med så många tydligt nischade restauranger och matställen som vi har här i parken. Just nu pågår rekryteringen av sommaranställda för fullt, en enormt spännande tid att ansluta till High Chaparral, och jag längtar verkligen till att få dra i gång verksamheten på alla matställen, säger Daniel Berg.

Daniel Berg tar plats i High Chaparrals ledningsgrupp där Mathias Bergendahl, vd, Mattias Tambour, vice vd, Fredrik Jonsson, HR-chef, Maja Welandson, gästservice-, boende och butikschef, Hanna Forthmeiier, marknadschef, och Magnus Larsson, inköpschef, ingår sedan tidigare. Claudia Bartelsson ansluter som park- och fastighetschef den 1 mars.

Kontakt

Mathias Bergendahl
Sheriff / VD

mathias.bergendahl@highchaparral.se
0370-82738