Fredrik Jonsson ny HR-chef på High Chaparral

Nästa vecka tillträder Fredrik Jonsson tjänsten som HR-chef för den småländska temaparken High Chaparral. Fredrik Jonsson har mångårig erfarenhet som personalchef på Astrid Lindgrens Värld och kommer närmast från en tjänst som HR Manager på IKEA.

Utöver temaparkens året-runt-anställda som nu är i full färd med att planera inför sommarsäsongen anställer High Chaparral varje år drygt 350 säsongsanställda för tjänster inom bland annat teater, matupplevelse, butiksverksamhet, djurskötsel med flera. High Chaparral är en temapark olik alla andra där samtliga medarbetare bidrar till att skapa en äventyrlig och rolig upplevelse i vilda västern för barnfamiljer.

– Våra medarbetare är vår absolut viktigaste tillgång. Vi har målsättningen att skapa en ökad struktur med tydliga rutiner och processer, och med Fredrik Jonsson som HR-chef har vi mycket goda förutsättningar att lyckas. Fredrik Jonsson har mångårig erfarenhet av att strukturerat utveckla värdedrivna organisationer och skapa rätt förutsättningar för våra medarbetare att trivas och utvecklas, säger Mathias Bergendahl, vd.

Utöver sin nya tjänst som HR-chef tar Fredrik Jonsson även plats i företagets ledningsgrupp.

– Jag är enormt glad för möjligheten att få komma tillbaka till besöksnäringen och i synnerhet till ett så välkänt och etablerat varumärke som High Chaparral. Jag ser verkligen fram emot att vara med på den utvecklingsresa som företaget nu börjat där resurser tillförs för att utveckla och förbättra medarbetarupplevelsen. Jag brinner för att arbeta i en värderingsstyrd verksamhet och har i High Chaparral hittat rätt möjlighet för det, säger Fredrik Jonsson.

I samband med att Fredrik Jonsson påbörjar sin anställning övergår Staffan Svensson, tidigare Teater- och HR-chef, till en renodlad tjänst som Teaterchef. Förändringen är en del av en ökad satsning på temaparkens nuvarande och framtida teater- och underhållningsutbud.

 

 

Kontakt

Mathias Bergendahl
Sheriff / VD

mathias.bergendahl@highchaparral.se
0370-82738