Guldvasken på High Chaparral tilldelas Gnosjö kommuns Arkitektpris 2020

High Chaparral tilldelas Gnosjö kommuns arkitektpris för Golden Creek, temaparkens egen Guldvask. Priset mottogs av Gnosjö kommunfullmäktige under torsdagen.

– Guldvasken var en stor nyhet som vi verkligen trodde och satsade på. Att den togs emot så bra av våra besökare och att vi nu får pris för den är verkligen jätteroligt och ytterligare bevis på att idén vi hade verkligen var bra, säger Mattias Tambour, Parkchef och vice vd för High Chaparral.

Guldvasken invigdes 2019 och är designad för att visa hur just guldvaskning gick till i slutet av 1800-talet, den tidsepok som hela High Chaparall levandegör. Ett berg av stenar byggdes för att illustrera var guldet kommer från och besökare vaskar guld i flodfåror som leder från berget. Miljön är vidare uppbyggd med vattenhjul och rännor, samt flottar för att dra sig över vattnet och stenar ute i vattnet att hoppa mellan för att ta sig från land till ön.

Gnosjö Kommuns Arkitekturpris
Gnosjö kommuns arkitekturpris har som mål att uppmärksamma projekt som genom god arkitektur har givit samhället mervärden och bidragit till att förstärka Gnosjöandans unika kvalitéer. De projekt som byggts eller färdigställts under de tre senaste åren har rätt att bli nominerad till arkitekturpriset. En nominering till arkitekturpriset kan göras av vem som helst. (Källa: Gnosjo.se)

Ladda ner PDFLadda ner Ladda ner bilderLadda ner

Kontakt

Mathias Bergendahl
Sheriff / VD

mathias.bergendahl@highchaparral.se
0370-82738

Mattias Tambour
Upplevelse- och tematiseringschef/Vice VD

mattias@highchaparral.se
0370-82719