High Chaparral satsar på matupplevelsen och rekryterar inför sommaren

Vilda västern-parken High Chaparral vill skapa en bättre matupplevelse inför sommaren. Nytt inför sommaren är nytt ledarskap för mat och dryck, totalrenovering av restaurang, nya flöden, bättre rutiner och uppdaterade menyer. Rekryteringen av säsongsanställda inför sommaren pågår för fullt, och som del i att vidareutveckla matutbudet rekryteras även en permanent köksmästare.

På High Chaparral sker just nu en omfattande omställning av matupplevelsen. Bland annat totalrenoveras hamburgerrestaurangen Old Dave’s Hamburgers, en ny serveringsyta för 200 personer skapas, ett nytt matkoncept införs på Restaurante Cantinan i Old Mexico, ny utrustning till majoriteten av temaparkens 18 matställen införskaffas, nya rutiner skapas och menyerna uppdateras.

– Vi storsatsar för att skapa en snabbare och bättre matupplevelse för våra gäster och för att ge våra medarbetare bättre förutsättningar och en utvecklande arbetsmiljö, säger Wisam Salim, Food & Beverage Manager, som började på High Chaparral i november förra året.

Arbetet leds utifrån ett nytt styrdokument för matupplevelsen, med fokus på hållbarhet, näringsriktighet, närproducerade råvaror och rättvisa produkter samt ett balanserat matutbud baserat på besökarnas önskemål.

À la carte-restaurangen Diligensen är åter öppen hela säsongen och nytt för i år är att även Saloon Cheyenne håller öppet från öppningsdagen 26 maj fram till säsongsavslutning den femte september.

Just nu pågår rekryteringen av en åretruntanställd köksmästare och drygt 100 anställda som ska arbeta på parkens restauranger och kiosker. Sista ansökningsdag är den 28 februari.

 

 

Kontakt

Mathias Bergendahl
Sheriff / VD

mathias.bergendahl@highchaparral.se
0370-82738