Efter vinterns rekordstora översvämning: High Chaparral redo att öppna på torsdag den 18 maj enligt plan

På torsdag slår den småländska temaparken High Chaparral upp portarna till årets vilda västern-äventyr. Nytt för i år är två nya shower, tre nya vilda västern-karaktärer, bison-, guldvaskar- och cirkusskolor samt två söta mini-åsnor. Dessutom återkommer Zorro show efter några års frånvaro.

Det var den 16 januari i år som High Chaparral kunde konstatera att översvämningen var värre än den som drabbade temaparken 2020. Under en hektisk vinter och vår har 63 personal- och gäststugor, ett flertal butiker, matställen och lokaler i parken, lokstallet samt parkens kyrka sanerats och renoverats. Äventyrsgolfbanan och en bro har fått återställas.

– Det är väldigt många som tillsammans gjort det möjligt för oss att öppna parken. Från försäkringsbolaget till de många företag vi anlitar – alla har ställt upp på ett makalöst fint sätt, säger Mathias Bergendahl, vd på High Chaparral. 

Årets vilda västern-show Kate Warne möter Jesse James och Lucky Luke-showen Familjen Dalton tvättar rent visas hela säsongen. Det gör även årets teaternyhet Annie och Billy på besök i Dalton city. Till högsäsongen återkommer Zorro show efter flera års uppehåll och nytt för i år är showen Galna upptåg med Huck, Tom & Becky. Nya vilda västern-karaktärer tillkommer i år och det gör även möjligheten att lära sig mer om våra bisonoxar i bisonskolan, lära sig vaska guld i guldvaskarskolan och i vår nya cirkusskola får barn prova på några cirkuskonster. I ett av temaparkens många hägn finner vi även två supergulliga nyheter, två söta mini-åsnor. Nytt för i år är även Howdy Pizzeria som öppnar dörrarna redan under onsdagen.

– Förra året kunde vi återgå till ett mer normalt år efter två pandemisäsonger. I år spetsar vi ytterligare vårt utbud i linje med vårt kundlöfte att bli en del av äventyret, säger Mathias Bergendahl.

High Chaparral behåller för- och högsäsong för att erbjuda olika prisnivåer under säsongen, och den dagliga besöksgräns som infördes som pandemiåtgärd kvarstår.

Bokningsnivån ligger i nuläget cirka 10 procent över motsvarande period förra året.

Kontakt

Mathias Bergendahl
Sheriff / VD

mathias.bergendahl@highchaparral.se
0370-82738