High Chaparrals vd invald i Svensk scenkonsts styrelse

Mathias Bergendahl, vd för den småländska temaparken High Chaparral, valdes idag in till styrelsen för Svensk Scenkonst, bransch- och arbetsgivarorganisation för verksamheter inom professionell scenkonst.

Med över 1 300 föreställningar och teaterframträdanden per sommar är teater en central del av High Chaparrals verksamhet och upplevelse i parken. High Chaparral är mångårig medlem av Svensk scenkonst och Mathias Bergendahl är sedan 2020 vd för vilda västern-parken.

– Det är såklart enormt hedrande för mig personligen att bli en del Svensk scenkonsts styrelse, och för High Chaparral som teater- och temapark en väldigt viktig kvalitetsstämpel. Svensk scenkonst har en enormt viktig uppgift att förena och vara en samlande röst för branschen, det såg vi inte minst under pandemin, och jag ser fram emot att bli en del av det arbetet, säger Mathias Bergendahl, vd.

Svensk Scenkonst är bransch- och arbetsgivarorganisation för företag inom musik, dans och teater. Svensk scenkonst representerar över 190 teatrar, orkestrar, operahus, danskompanier, länsmusikorganisationer, produktionsbolag och andra verksamheter inom den svenska scenkonsten.

Pressmeddelande, Svensk scenkonst: https://www.mynewsdesk.com/se/svenskscenkonst/pressreleases/de-tar-plats-i-svensk-scenkonsts-styrelse-3248827

Kontakt

Mathias Bergendahl
Sheriff / VD

mathias.bergendahl@highchaparral.se
0370-82738