Högt bokningstryck hos High Chaparral

Boka sommarens äventyr

Högt bokningstryck hos High Chaparral

Intresset för att besöka High Chaparral i sommar är stort. Vilda västern-parken i Småland ser en markant bokningsökning jämfört med samma period 2020 och inför en daglig besöksgräns.

I februari ökade antalet bokningar med drygt 50 procent jämfört med februari 2020 och prognosen för mars är att antalet bokningar kommer att vara mer än det dubbla jämfört med samma månad förra året. Bokningstrycket är särskilt högt för juli.

– Vi är enormt glada för det stora intresset inför sommaren. Med en traditionellt stor del återkommande besökare ser vi det även som ett tecken att parken upplevdes som trygg förra året, trots covid-19, och att många nu väljer att komma tillbaka i år, säger Mathias Bergendahl, vd för temaparken High Chaparral.

Sommarsäsongen 2020 präglades av covid-19 och tema- och teaterparken High Chaparral förbereder nu för en liknande sommar med fortsatta restriktioner. High Chaparral började redan i september förra året att ta fram lösningar för att ytterligare sprida besökare i parken och aktivt arbeta för att motverka trängsel, vilket även i år innefattar en gräns för antalet besökare per dag. Bland åtgärderna ingår en utökning av parken.

– Med anledning av det tryck vi ser tar vi redan nu höjd för en begränsning. Vi avvaktar slutligt beslut vad gäller eventuellt besökstak för oss som temapark, men kan konstatera att Folkhälsomyndighetens förslag om 1 person per 20 kvm ligger relativt nära den bokningsgräns vi på eget initiativ införde förra sommaren, säger Mathias Bergendahl.

Lördagen den 22 maj öppnar High Chaparral dörrarna till sommarsäsongen 2021.

 

Kontakt

Mathias Bergendahl VD för High Chaparral

Mathias Bergendahl
Sheriff / VD

mathias.bergendahl@highchaparral.se
0370-82738