Våra tjänster

Här ser du alla tjänster som går att söka. Gemensamt för alla som jobbar här är att vi tillsammans hjälps åt att skapa oförglömliga upplevelser av genuina Vilda Västern. Det är du som medarbetare som spelar en av huvudrollerna i ett fantastiskt skådespel, där myter och legender blir verklighet. Läs igenom tjänsterna och klicka här för att skicka in din ansökan.

Ansök här

Säsongsarbete

Affärsbiträde

Om du tycker om att möta nya människor, är serviceinriktad och vill representera High Chaparral för våra besökare, då passar du som affärsbiträde hos oss. Vi har allt från små butiker som säljer godis till stora butiker fyllda av kläder och leksaker.

Vi ser helst att du har erfarenhet från butik och är kassavan, men viktigast är ändå din glada personlighet och att du har en stor känsla för service. I en del butiker jobbar du själv, i andra butiker ingår du i ett team.

Bemanningspoolen

Vi söker personer till vår Bemanningspool. De personer som jobbar här har inget schema i grunden och garanteras heller inget visst antal timmar. När någon av den ordinarie personalen blir sjuk eller behöver byta bort ett pass är det Bemanningspoolen vi kontaktar. Du har givetvis rätt att tacka nej, men har du väl anmält dig till ett pass gäller samma regler som vid övrig anställning. Bemanningspersonal behövs inom samtliga arbetsområden i parken, ju mer flexibel och kunnig du är inom flera områden, desto större chans har du till mycket jobb.

Du ska vara flexibel och inte vara rädd för att ställas inför saker som du kanske inte har gjort förut. Ett glatt humör och en brinnande passion för att bli en del av upplevelsen ser vi som en självklarhet.

Bartender

Du kommer arbeta i ett härligt team för att ge våra gäster en trevlig och snabb service. Är detta något som lockar dig och om du har erfarenhet av arbete bakom baren kan du vara en av dem som skulle passa hos oss. Viktigt är i första hand din inställning, att du har ett gott ordningssinne och givetvis att du trivs med ett arbete i högt tempo. För att söka denna tjänst krävs minst ett års erfarenhet. Parken har en saloon som har öppet fram till kl. 23.00.

Campingvärd/butikspersonal

Om du tycker om att möta nya människor, är serviceinriktad och vill representera High Chaparral för våra besökare, då passar du som campingvärd/butikspersonal. Vi ser det som en självklarhet att du pratar engelska obehindrat och gärna även tyska och danska. Du ska klara av att arbeta i ett högt tempo men samtidigt få varje gäst att känna sig väl omhändertagen. Du kommer att sköta bokningen av campingen och stugorna samt vår servicebutik. Datorvana är meriterande. Vår camping ligger ett stenkast från parken och har såväl stugor som husvagns- och tältplatser. När du jobbar i receptionen ingår du i ett team tillsammans med campingvärdarna och bokningen.  Arbetstiderna varierar då campingen är bemannad från kl. 07.00–22.30 varje dag under högsäsong.

Guldvasken

I High Chaparrals guldvask får besökarna pröva lyckan och vaska fram guld. Guldet kan de sedan byta in mot ett glänsande guldmynt. Här söker vi utåtriktade killar och tjejer som gillar ett högt tempo och vill vara med och skapa en oförglömlig upplevelse för besökarna mitt i äventyret.

Hotellreceptionist

Du vet hur man på ett trevligt, glatt och korrekt sätt bemöter gäster samt är snabb och effektiv i din hantering av datorn. Vi ser det som en självklarhet att du pratar engelska obehindrat och gärna även tyska och danska. Du ska klara av att arbeta i ett högt tempo men samtidigt få varje gäst att känna sig väl omhändertagen. Du brinner för att ge gästen en trevlig upplevelse också efter att de besökt parken.

Vårt hotell ligger ett stenkast från parken och har både rum och stugor. När du jobbar i receptionen så ingår du i ett team tillsammans med campingvärdarna och bokningen. Telefonbokning är en bra merit för denna tjänst. Arbetstiderna varierar och vissa tjänster kräver kvällsskift.

Hästskötare

Vi har ett stort antal hästar och söker därför dig som vill arbeta med att sköta om dessa hästar och deras utrustning. Självklart så har du hästskötarutbildning eller erfarenhet av arbete med hästar. Du är ansvarsfull, ordentlig, noggrann och flexibel. Du jobbar lika bra i grupp som helt självständigt och är inte rädd för att hugga i där det behövs.

Ridning, körning och viss träning av hästarna ingår i arbetet, men det mesta av arbetet består av skötsel samt att ta hand om hästarna. Vi har ponnyridning, turridning samt vissa hästar deltar i showerna m.m.

Kock

Brinner du för att laga mat och vill utvecklas som kock samtidigt som du får vara med att skapa riktigt god mat? Trivs du att jobba i ett team och arbeta i högt tempo? Då kanske detta är jobbet för dig. För att söka denna tjänst krävs erfarenhet av á la carte och husmanskost.

Vi förutsätter att du är flexibel, stresstålig, prestigelös och kan hugga i där det behövs. Du kan både ge och ta instruktioner på ett bra sätt och har inga problem att jobba både tidigt på morgonen och sena kvällar.

Kockbiträde

Går du på en mat- eller restaurangutbildning, älskar du att hjälpa till i köket och vill utvecklas inom yrket? Då kan jobbet som kockbiträde i något av våra kök vara något för dig. Vi förutsätter att du har lätt för att samarbeta, gillar att jobba i ett högt tempo och kan hugga i där det behövs. Du har lätt för att ta instruktioner och brinner för att lära dig mer.

Här jobbar du med ett stort gäng kockar och servitriser, alla med målet att ge våra besökare en bra matupplevelse. Allt arbete i köken leds av vår köksmästare. Arbetstiderna varierar beroende på tjänst, då köken redan är igång från tidig morgon med frukostservering till kvällsrestaurangerna stänger.

Lagerarbetare

Du som är flexibel och inte rädd för att hugga i bör läsa detta. Har du dessutom stor servicekänsla, stort ordningssinne, fyllt 18 år, har körkort och gillar att arbeta i ett team, då kan detta vara ett jobb för dig.

Vårt centrallager förser både försäljningsställen och restaurangerna med varor. Avdelningen består av ett gäng på sex till åtta personer. Under parkens öppettider är fordonstrafik förbjuden och därför förläggs det mesta av alla utleveranser till tidig morgon och kvällstid. Detta gör att arbetstiden varierar beroende på vilket arbetspass man har. Körkort är ett krav. Truckkort är en fördel.

Ljudtekniker

Om du vill ha en effektfull sommar är det här jobbet för dig. Som ljudtekniker planerar och sköter du musik och ljudeffekter på ett flertal platser i parken. Du gillar självklart pang-pang och explosioner!

Publikvärd

För att underlätta för våra besökare på de platser det passerar mycket folk så har vi handlingskraftiga och informativa publikvärdar till hjälp. Denna tjänst är kul och utvecklande för dig som är social och utåtriktad. Det är viktigt att du vågar ta kontakt och hjälpa våra gäster så att deras upplevelse blir den allra bästa. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för denna tjänst.

Servitris/servitör

Du vill jobba i ett härligt team och har en vilja att ge våra gäster en bra matupplevelse. Det är meriterande om du har erfarenhet från restaurangarbete med bordsservering. Vi lovar att du kommer att utvecklas inom restaurangarbetet. Viktigt för oss är i första hand din inställning och känsla för att ge både barn och vuxna en mysig och trivsam upplevelse, att du har ett gott ordningssinne och givetvis att du trivs med arbete i högt tempo. Parken har flera restauranger, varav en är med bordsservering.

Sjukvårdare

Du som är omtänksam och har minst en undersköterskeutbildning ska absolut söka detta jobb. Vi har en sjukstuga i parken som är bemannad under säsongen där vi hjälper barn/vuxna med enklare omplåstring. Du kommer att jobba självständigt på dagarna.

Skomakarlärling/butiksbiträde

Vi söker en skomakarlärling/butiksbiträde. Utbildning ingår. Som skomakare arbetar du i butik, främst med reparation av skor, väskor och andra läderprodukter. Skomakararbetet kräver att du är händig och noggrann. Du ska vara glad, tycka om att träffa kunder och serva dem på ett förstklassigt sätt, även under stress. Du måste vara serviceinriktad och sätta kunden i fokus.

Kreativitet och påhittighet är alltid är tillåtet i skomakaryrket. Den enda regeln är att arbetena ska utföras på ett hållbart och snyggt sätt. För att bli en bra skomakare ska du tycka om att arbeta ensam. Kundkontakterna är en viktig del av företagandet och du måste också kunna planera och organisera ditt arbete.

Kostymateljén

Genom vår ateljé passerar all personal varje säsong för att få låna sina arbetskläder. Våra parkmedarbetare, alla från skådespelare till butikspersonal är klädda i historisk kostym. Alla plagg produceras av oss. Du behöver ett öga för detaljer och stor känsla för service utöver dina sömnads och påklädnadsvanor.
Har du tidigare erfarenhet från skola eller jobb inom kostym eller teaterkostym är du välkommen med din ansökan, du kommer få en erfarenhet svår att mäta, med stor möjlighet att växa och utvecklas på denna arbetsplats.

Smed

Vi har ett spännande jobb för dig som har erfarenhet av smedyrket och gillar att visa upp dina kunskaper. På High Chaparral har vi en smedja där vi tillverkar tidsenliga produkter från mitten av 1800-talets Amerika. Du får jobba fritt under ansvar och visa upp ditt hantverk för våra besökare.

Restaurangbiträde/cafébiträde

Fart och fläkt, högt arbetstempo, samarbete med härliga kollegor och att ge gästerna en bra matupplevelse. Är detta något som lockar dig och om du har tidigare erfarenhet från restaurangarbete kanske du passar som restaurangbiträde/cafébiträde hos oss. Vi har en mängd mindre matställen, caféer och glasskiosker i parken som inte kräver lika stor erfarenhet som köket. Här är det i första hand din inställning, viljan att lära dig och givetvis att du trivs med att arbeta i högt tempo som sätts på prov.

Lokalvård/yttre skötsel

Vårt systerbolag Cleanera som har fått i uppdrag att ansvara för renhållningen på High Chaparral, söker dig som under sommaren vill sköta det tillsammans med dem. Det finns flera tjänster att välja bland och vi hoppas att du vill bli en del av Cleaneras sköna gäng. Cleanera befinner vi oss just nu i en expansiv fas, vilket innebär att det finns möjlighet till förlängd anställning.

OBS! Dessa tjänster hittar ni och söker HÄR

Säsongsarbete Skådespelare

Plocka fram westernstjärnan i dig!

Som skådespelare hos oss ser du till att våra besökare får en upplevelse av Vilda Västern som de sent ska glömma. Vi sätter hela tiden besökaren i fokus och går efter devisen ”Vad är bäst för besökaren?”. Vi söker talanger inom skådespeleri, stunt och musikal. Alla artister rekryteras genom auditions.

Annie Oakley och Billy the Kid

Som Annie Oakley och Billy the Kid är du din karaktär hela dagen och interagerar med våra gäster. Barnen tas med på diverse upptåg i parkens olika miljöer.

Annie Oakley är en av vilda västerns bästa prickskyttar och visar detta i utmaning mot framför allt Billy the Kid.
Billy är en av vilda västerns mest ökända laglösa och tar gärna med barnen på diverse busstreck. Hela tiden lurar Annie Oakley på Billy the Kid och ställer allt tillrätta.

Dalton City

Lucky Luke, bröderna Dalton (Joe, William, Jack och Averell) samt mamma Dalton.

Till Lucky Luke-ensemblen söks skådespelare med öppna ögon och öron som är snabba på att improvisera och som är vana vid fysisk teater. Det är meriterande med musikalisk talang och komisk tajming. Vi behöver veta din längd eftersom bröderna Dalton är olika långa.

Nybyggare och nybyggarfru

Detta är karaktärer i parken som bygger på en nybyggare och hans fru som emigrerat till Vilda Västern. Varje dag bygger de upp ett hus tillsammans med barnen som besöker parken. Nybyggaren är även en klurig affärsman som gör diverse affärer varje dag.

De vi söker för dessa roller är en glad och klurig man som vågar ta för sig och har ett rejält munläder och kan locka folk att delta i husbygge och andra upptåg. Nybyggarfrun är en kvinna med skinn på näsan som på ett handlingskraftigt sätt kan styra och ställa över sin nybyggarman. För båda karaktärerna krävs god improvisationsförmåga och sångvana. Fördel om du trakterar något av följande instrument: gitarr, fiol, dragspel eller munspel.

Röstläge Sven-Erik – tenor, Ester – sopran

Tågrån

Sheriffer, banditer, stins med flera karaktärer. På High Chaparral har vi vårt populära tågrån där besökaren åker med på en interaktiv resa med riktiga ånglok mot det soliga Old Mexico. På vägen mot Mexico stoppas tåget och blir rånat av en bandit-liga. Detta jobb kräver god improvisationsförmåga och att kunna ta människor på ett bra sätt.

Westernstaden River City

Till Westernstaden River City söker vi män och kvinnor i olika åldrar. God improvisationsförmåga efterfrågas då karaktären spelas hela dagen, även ute i parken.

Vi söker också stuntmän/kvinnor och skådespelare som kan rida. Ridkunskaper och fightkunskaper efterfrågas. Att kunna sälja en fight ur ett historiskt perspektiv. Fallteknik av olika slag, att kunna falla från sex till åtta meter med säkerhetsmarginal. Kunna ta träff på ett bra och spektakulärt sätt i en klassisk Vilda Västern-shootout.

Musikalartister

Som musikalartist är du din karaktär hela dagen och ingår i olika musikaliska popups i parken samt improviserar med övriga karaktärer. Viktigt för dessa karaktärer är att ha mycket goda färdigheter i såväl solo som stämsång i Country and Western stil. Röstläge mezzo (minimum obehindrat a-e2) med såväl bra huvudklang som stark belting, Skall behärska för County and western sk, ”breaks”, ”skarv” eller ”knäcks” samma teknik som när man joddlar. Goda kunskaper i dans och att snabbt ta upp koreografi t.ex. Can-can samt förmåga att till för barn och vuxna, hålla ”Can-Can skola”

Old Mexico

Zorro, soldater och Carmencita. Vi söker fysiska skådespelare med fäktkunskaper, stuntegenskaper som inte är rädda för höjder. God improvisationsförmåga efterfrågas då du förväntas interagera med parkens besökare under hela dagen.

Tillsvidareanställning

För tillfället finns inga lediga anställningar

Vet du vilket jobb du vill söka?

Då skickar du in din ansökan här. Har du frågor kring någon av tjänsterna? Maila dem till jobb@highchaparral.se

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen och för optimering av webbplatsen. Du accepterar vår användning av cookies genom att stänga denna ruta eller klicka vidare på webbplatsen. Läs vår integritetspolicy för mer information.