Våra tjänster

Här ser du alla tjänster som går att söka. Gemensamt för alla som jobbar här är att vi tillsammans hjälps åt att skapa oförglömliga upplevelser av genuina Vilda Västern. Det är du som medarbetare som spelar en av huvudrollerna i ett fantastiskt skådespel, där myter och legender blir verklighet. Läs igenom tjänsterna och klicka här för att skicka in din ansökan.

Ansök här

Våra tjänster

Vi söker dig som vill vara med och skapa en oförglömlig upplevelse för besökarna mitt i äventyret. Du är glad, positiv och tillmötesgående. Du ser gästen och kollegorna och gör gärna det där lilla extra för att besökarna ska få en fin dag i parken.

Vi anställer löpande, så skicka in din ansökan redan idag.

Säsongsarbete

Affärsbiträde

Om du tycker om att möta nya människor, är serviceinriktad och vill representera High Chaparral för våra besökare, då passar du som affärsbiträde hos oss. Vi har allt från små butiker som säljer godis till stora butiker fyllda av kläder och leksaker.

Vi ser helst att du har erfarenhet från butik och är kassavan, men viktigast är ändå din glada personlighet och att du har en stor känsla för service. I en del butiker jobbar du själv, i andra butiker ingår du i ett team.

Aktivitetsledare Buffalo Island

Buffalo Island berättar om pälshandelseran i det tidiga 1800-talet då människor från Europa började gå in längre i Nordamerikas vildmarker, där de försörjde sig på jakt av kött- och pälsvilt. Många anammade den nordamerikanska ursprungsbefolkningens traditioner och livsstil och hade ofta även en bra relation med dem. Dessa människor kom att kallas Trappers och ibland även “Mountain Men”.

I parken speglas denna era på Buffalo Island genom att man kan tillsammans med Trappers till exempel testa att kasta yxa och skjuta pil. I samma anda som trappers gjorde då, anammas här även ursprungsbefolkningens kultur med ett flertal teepee-tält och chansen att få pärla ett eget autentiskt halsband. På Buffalo Island finns även High Chaparrals berömda bisonoxar, som går och betar på den öppna prärien.

Som aktivitetsledare på Buffalo Island får man hålla i olika aktiviteter. Bland annat instruera gästen i yxkastning samt dela ut material och hjälpa gäster att skapa halsband. Runt de öppna eldarna kan man passa på att prata med besökarna, medan de grillar pinnbröd, och dela med sig av historien och kulturen.

Aktivitetsledare Guldvasken

Under mitten av 1800-talet spred sig ryktet snabbt om att man upptäckt guld på olika platser i USA och snart startade guldrushen. Människor reste från hela världen till Nordamerika i hoppet om att hitta guld. Vissa hittade lyckan, andra inte. Vaskning är en teknik för att hitta bland annat guld ur finkornigt material genom att skölja materialet med vatten.

I parken speglas denna tid och teknik i Guldvasken där besökarna får chansen att själv vaska fram guld. Man betalar en viss summa för att få tillgång till vaskutrustningen och sedan är det fritt fram att leta guld i vattnet och rännorna. När man hittat guld går man tillbaka till guldsmältningsstationen och får hjälp av en guldvaskare att “smälta” guldet och sedan gjuta ett alldeles eget guldmynt som gästen får ta med sig hem.

Som aktivitetsledare i Guldvasken får man agera guldvaskare som hjälper besökarna att vaska och hitta guld. Guldvaskarna som arbetar där har blivit lite tokiga och skruvade genom åren efter allt letande av guld. Ett gemensamt personlighetsdrag alla har är att de älskar guld och blir väldigt exalterade när besökarna hittar det.

Nytt för i år är en arrangerad guldvaskarskola som hålls ett flertal gånger per dag som guldvaskarna deltar och hjälper till i.

Aktivitet Hjulångaren, Buffalo Bills Rodeo & Gasolkanonen

Detta är en varierande tjänst där man varannan dag byter arbetsstation. Samtliga arbetsstationer börjar dagen med att sälja vapen och hattar på Barnvästern i två timmar innan man övergår till sin egen arbetsstation.

Hjulångaren

Under första halvan av 1800-talet dominerade hjulångaren de amerikanska floderna och var ett av de främsta sätten att transportera handelsgods och passagerare.

Varje dag åker High Chaparrals ångbåt Natchez från hamnen i River City längst floden till Old Mexico. Här bjuds besökarna på en lugn båtfärd med utsikt mot Buffalo Island. På båtens övre däck får man en perfekt vy av bisonoxarna som går och betar på den öppna prärien. Här får även barnen testa att “styra” båten framme i kaptenens hytt.

På denna arbetsstation får man agera båtkaptenen och ta hand om hjulångaren och “styra” den genom floden till Old Mexico. Båtkaptenen informerar även fakta kring bisonoxarna och annat man kan se längst vägen. Ibland kan det även hända att båten stannar tidigare och hämtar upp handelsgods. Givetvis krävs det inga förkunskaper om hur man styr en ångbåt då hjulångaren går på en räls längst floden. Säkerhets- och ansvarstänk är dock viktigt.

Buffalo Bills Rodeo

Tjurridning är en Rodeo-sport och innebär att en ryttare försöker hålla sig kvar på en tjur så länge som möjligt. I mitten av 1800-talet var tävlingen mycket populär på boskapsrancher i bland annat Texas.

I parken får gästen testa detta genom att slänga sig upp på High Chaparrals mekaniska tjur och försöka hålla sig kvar så länge som möjligt.

På denna arbetsstation får man ta hand om den mekaniska tjuren genom att starta och stänga av den samtidigt som man räknar deltagarnas poäng. Här får man på ett underhållande och komiskt vis leda tävlingen om vem som håller sig kvar längst på tjuren.

Gasolkanonen

Under 1800-talet hjälpte dynamit till att transformera en hel nation. Dynamiten ledde till viktiga milstolpar såsom konstruktionen av den transkontinentala järnvägen. I modern media har dynamit och explosioner används mer som en effekt i action.

Hos oss får gästen chansen att hoppa framför en explosion av eldsvådor och ta en häftig bild. I själva verket är det inte en explosion utan en stor eldsvåda med hjälp av gasol.

På denna arbetsstation får man ansvara över gasolkanonen och instruera gästerna på ett lättsamt, underhållande och informativt sätt hur de ska hoppa och när. Här är det viktigt med säkerhets- och ansvarstänk.

Vi söker aktivitetsledare i alla olika åldrar, som är utåtriktade och sociala samt gillar att ta hand om och instruera våra gäster på ett lekfullt sätt. Det är ett plus om man har ett intresse av att spela teater och improvisera.

Bemanningspoolen

Vi söker personer till vår Bemanningspool. De personer som jobbar här har inget schema i grunden och garanteras heller inget visst antal timmar. När någon av den ordinarie personalen blir sjuk eller behöver byta bort ett pass är det Bemanningspoolen vi kontaktar. Du har givetvis rätt att tacka nej, men har du väl anmält dig till ett pass gäller samma regler som vid övrig anställning. Bemanningspersonal behövs inom samtliga arbetsområden i parken, ju mer flexibel och kunnig du är inom flera områden, desto större chans har du till mycket jobb.

Du ska vara flexibel och inte vara rädd för att ställas inför saker som du kanske inte har gjort förut. Ett glatt humör och en brinnande passion för att bli en del av upplevelsen ser vi som en självklarhet.

Boendereceptionist

Du vet hur man på ett trevligt, glatt och korrekt sätt bemöter gäster samt är snabb och effektiv i din hantering av datorn. Vi ser det som en självklarhet att du pratar engelska obehindrat och gärna även tyska och danska. Du ska klara av att arbeta i ett högt tempo men samtidigt få varje gäst att känna sig väl omhändertagen. Du brinner för att ge gästen en trevlig upplevelse.

Vi har två receptioner som båda ligger ett stenkast från parken och har stugor och campingplatser i olika storlekar. När du jobbar i receptionen ingår du i ett och samma boendeteam fördelat på två receptioner, campingreception och stugreception. Tillsammans hjälper ni varandra mellan avdelningarna och svarar i telefon från båda receptionerna. Receptionerna fungerar som informationscenter både för gäster som är på sin vistelse men även via telefon innan besöket. Telefonbokning och datorvana är en bra merit för denna tjänst. Arbetstiderna varierar då receptionerna under vissa dagar är bemannad 08.00-22.00.

Diskare

Gillar du högt tempo, varierande uppgifter och att jobba i team? Då passar du bra som en del i vårat disk- och städteam.

På Restaurang Diligensen serveras frukost, lunch, personalmat och kvälls ala carte. Här är dina huvudsakliga uppgifter att ta hand om, diska och sortera disken för alla de avdelningar vi har på Diligensen. Som en viktig del i vårt kugghjul ansvarar du för stor del av vår renhållning och hygien på Diligensen. Du ansvarar för städning av främst golvytor men också som en hjälpande hand till kök och servis. Det jobbar ca 50 personer på Diligensen under sommartid och tillsammans med dina kollegor på Diligensen och resten av parken jobbar vi alla med målet att ge våra besökare en bra matupplevelse. Så vill du bli en del av äventyret i ett stort team med glada kollegor och varierande uppgifter är detta ett jobb för dig. Arbetstiderna varierar då köken är igång från tidig morgon med frukostservering till kvällsrestaurangerna stänger.

Djurskötare

Vi har ett stort antal hästar och andra djur (bisonoxar, åsnor, kossor och grisar för tillfället) och söker därför dig som vill arbeta med att sköta om våra djur och deras utrustning. Självklart så har du hästskötarutbildning/djurskötarutbildning eller erfarenhet av arbete med hästar och/eller andra djur.

Du är ansvarsfull, ordentlig, noggrann och flexibel. Du jobbar lika bra i grupp som helt självständigt och är inte rädd för att hugga i där det behövs.

Ridning och viss träning av hästarna ingår i arbetet, men det mesta av arbetet består av skötsel samt att ta hand om hästarna och de andra djuren.

Entrévärd

Du vet hur man på ett trevligt, glatt och korrekt sätt bemöter gäster samt är snabb och effektiv i din hantering av kassa/mobilskanner. Vi ser det som en självklarhet att du pratar engelska obehindrat. Du ska klara av att arbeta i ett högt tempo men samtidigt få varje gäst att känna sig väl omhändertagen. Du brinner för att ge gästen ett trevligt bemötande. I entrén jobbar du självständigt men tillsammans i Gästserviceteamet.

Detta är en varierande tjänst där man efter förmiddagsruschen byter arbetsstation. Samtliga entrévärdar börjar dagen i entrén och går sedan vidare till andra arbetsstationer. Du avslutar oftast ditt pass i en av våra butiker.

Därför ser vi gärna att du har erfarenhet från butik och är kassavan, men viktigast är ändå din glada personlighet och att du har en stor känsla för service.

Kock

Brinner du för att laga mat och vill utvecklas som kock samtidigt som du får vara med att skapa riktigt god mat? Trivs du att jobba i ett team och arbeta i högt tempo? Då kanske detta är jobbet för dig. För att söka denna tjänst krävs erfarenhet av jobb i kök och att du har en kockutbildning i grunden.

Vi förutsätter att du är flexibel, stresstålig, prestigelös och kan hugga i där det behövs. Du kan både ge och ta instruktioner på ett bra sätt och har inga problem med att jobba både tidigt på morgonen och till sena kvällar.

Kockbiträde

Går du på en mat- eller restaurangutbildning, älskar du att hjälpa till i köket och vill utvecklas inom yrket? Då kan jobbet som kockbiträde i något av våra kök vara något för dig. Vi förutsätter att du har lätt för att samarbeta, gillar att jobba i ett högt tempo och kan hugga i där det behövs. Du har lätt för att ta instruktioner och brinner för att lära dig mer.

Här jobbar du med ett stort gäng kockar och serveringspersonal, alla med målet att ge våra besökare en bra matupplevelse. Allt arbete i köken leds av vår köksmästare. Arbetstiderna varierar beroende på tjänst, då köken redan är igång från tidig morgon med frukostservering till kvällsrestaurangerna stänger.

Kostymateljén

Genom vår ateljé passerar all personal varje säsong för att få låna sina arbetskläder. Våra parkmedarbetare, alla från skådespelare till butikspersonal är klädda i historisk kostym. Alla plagg produceras av oss. Du behöver ett öga för detaljer och stor känsla för service utöver dina sömnads och påklädnadsvanor.
Har du tidigare erfarenhet från skola eller jobb inom kostym eller teaterkostym är du välkommen med din ansökan, du kommer få en erfarenhet svår att mäta, med stor möjlighet att växa och utvecklas på denna arbetsplats.

Kusk

Runtom i parken har vi ett antal hästar och andra djur.

I vår Wild West Stuntshow ingår en diligens med ett tvåspann som körs av två kuskar. Mellan föreställningarna hjälper man till med skötseln av hästarna i parken samt visar diligens och körhästar.

Vi söker dig som kan manövrera minst ett tvåspann i hög fart och även god häst/djurvana i övrigt.

Lagerarbetare / transport

Du som är flexibel och inte rädd för att hugga i bör läsa detta. Har du dessutom stor servicekänsla, stort ordningssinne, fyllt 18 år, har körkort och gillar att arbeta i ett team, då kan detta vara ett jobb för dig.

Vårt centrallager förser både försäljningsställen och restaurangerna med varor. Avdelningen består av ett gäng på sex till åtta personer. Under parkens öppettider är fordonstrafik förbjuden och därför förläggs det mesta av alla utleveranser till tidig morgon och kvällstid. Detta gör att arbetstiden varierar beroende på vilket arbetspass man har. Körkort är ett krav. Truckkort är en fördel.

Ljudtekniker

Om du vill ha en effektfull sommar är det här jobbet för dig. Som ljudtekniker planerar och sköter du musik och ljudeffekter på ett flertal platser i parken. Du gillar självklart pang-pang och explosioner!

Du sköter ljudet på våra shower och har nära kontakt med våra skådespelare och artister.

Publikvärd

För att underlätta för våra besökare på de platser det passerar mycket folk så har vi handlingskraftiga och informativa publikvärdar till hjälp. Denna tjänst är kul och utvecklande för dig som är social och utåtriktad. Det är viktigt att du vågar ta kontakt och hjälpa våra gäster så att deras upplevelse blir den allra bästa. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för denna tjänst.

Restaurangbiträde/cafébiträde

Fart och fläkt, högt arbetstempo, samarbete med härliga kollegor och att ge gästerna en bra matupplevelse. Är detta något som lockar dig och om du har tidigare erfarenhet från restaurangarbete kanske du passar som restaurangbiträde/cafébiträde hos oss. Vi har en mängd mindre matställen, caféer och glasskiosker i parken som inte kräver lika stor erfarenhet som köket. Här är det i första hand din inställning, viljan att lära dig och givetvis att du trivs med att arbeta i högt tempo som sätts på prov.

Serveringspersonal

Du vill jobba i ett härligt team och har en vilja att ge våra gäster en bra matupplevelse. Det är meriterande om du har erfarenhet från restaurangarbete med bordsservering. Vi lovar att du kommer att utvecklas inom restaurangarbetet. Viktigt för oss är i första hand din inställning och känsla för att ge både barn och vuxna en mysig och trivsam upplevelse, att du har ett gott ordningssinne och givetvis att du trivs med arbete i högt tempo. Parken har flera restauranger, varav en är med bordsservering.

Sheriff

Du är en utåtriktad och social person som älskar mötet med människor. Stadens Sheriff hjälper våra besökare att hitta rätt, svarar på frågor och hjälper bortsprungna barn eller borttappade föräldrar. Allt för att besöket ska vara så strulfritt som möjligt.

Det är viktigt att du vågar ta kontakt och hjälpa våra gäster så att deras upplevelse blir den allra bästa. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för denna tjänst.

Gillar du att improvisera och interagera är detta tjänsten för dig.

Som Sheriff jobbar du självständigt men ingår i Gästserviceteamet.

Sjukvårdare

Du som är omtänksam och har minst en undersköterskeutbildning ska absolut söka detta jobb. Vi har en sjukstuga i parken som är bemannad under säsongen där vi hjälper barn/vuxna med enklare omplåstring. Du kommer att jobba självständigt på dagarna.

Smed

Vi har ett spännande jobb för dig som har erfarenhet av smedyrket och gillar att visa upp dina kunskaper. På High Chaparral har vi en smedja där vi tillverkar tidsenliga produkter från mitten av 1800-talets Amerika.

Du får jobba fritt under ansvar och visa upp ditt hantverk för våra besökare. Du tillverkar även smidesdetaljer på beställning av High Chaparral för olika ändamål i parken.

Skådespelare – Annie Oakley och Billy the Kid

18 – 21 maj och därefter helgöppet fram till 11 juni. Varjedagsöppet mellan 17 juni och 13 augusti, därefter helgöppet fram till den 3 september

Som Annie Oakley och Billy the Kid är du din karaktär hela dagen och interagerar med våra gäster. Barnen tas med på diverse upptåg i parkens olika miljöer.

Nytt för i år är att Annie och Billy får en helt egen föreställning som kommer att spelas flera gånger om dagen.

Annie Oakley är en av vilda västerns bästa prickskyttar och visar detta i utmaning mot framför allt Billy the Kid. Billy är en av vilda västerns mest ökända laglösa och tar gärna med barnen på diverse busstreck. Hela tiden lurar Annie Oakley på Billy the Kid och ställer allt tillrätta.

Erfarenhet av lassotrick, piska och viss erfarenhet av svartkrutsskytte är meriterande.

Annie, Spelbar ålder ca 16-25

Billy, Spelbar ålder ca 16-25

Skådespelare – Lucky Luke Show

18 – 21 maj och därefter helgöppet fram till 11 juni. Varjedagsöppet mellan 17 juni och 13 augusti, därefter helgöppet fram till den 3 september

Föreställningar med karaktärerna Lucky Luke, Bröderna Dalton och mamma Dalton så som de beskrivs i de seriealbum som skrivits om dem. Lucky Luke-ensemblen kommer att hålla i linedanceworkshop, improvisationsteater och sångstund mellan föreställningarna.

Till Lucky Luke-ensemblen söks skådespelare med öppna ögon och öron som är snabba på att improvisera och som är vana vid fysisk teater. Det är meriterande med musikalisk talang och komisk tajming. Vi behöver veta din längd eftersom bröderna Dalton är olika långa.

Skådespelare/stuntmän – Wild West Stuntshow

18 – 21 maj och därefter helgöppet fram till 11 juni. Varjedagsöppet mellan 17 juni och 13 augusti, därefter helgöppet fram till den 3 september

Wild West Stuntshow är uppbyggd på historiska karaktärer som funnits och speglar en dag som det kunde varit 1876 i vilda västern.

I föreställningen ingår hästar i högt tempo, diligens, stunt i form av fall från olika höjder, stuntfighter, häststunt, ev. brinningar. Vi har pyroteknik, ”dynamit”, där använder oss av olika pyrotekniska effekter för att visualisera sprängningar.

Till vår Wild West Stuntshow i River City söker vi män och kvinnor i olika åldrar. God improvisationsförmåga efterfrågas då karaktären spelas hela dagen, även ute i parken.

Vi söker också stuntmän/kvinnor och skådespelare som kan rida. Stunt- och fightkunskaper efterfrågas. Att kunna sälja en fight ur ett historiskt perspektiv. Fallteknik av olika slag, att kunna falla från sex till åtta meter med säkerhetsmarginal. Kunna ta träff på ett bra och spektakulärt sätt i en klassisk Vilda Västern-shootout.

Cirkusvagn – musikal/cirkus

1 juli till 13 augusti, 1 juli till 13 augusti, därefter helgöppet fram till den 3 september

Till vår kringresande cirkusvagn söker vi uttrycksfulla kvinnliga karaktärer som sjunger, spelar, dansar och gör cirkusakter. Vagnen flyttas runt i parken och har med sig ljudteknik som monteras upp på respektive showplats. Varje stopp är en show som kan vara allt från 10 till 20 minuter med blandade inslag av teater, sång, musik, dans, magi och cirkus

Vi söker dig som är utbildad musikalartist eller cirkusartist.

Du är din karaktär hela dagen, showar och improviserar med publiken. Spontana stunder av clown-, dans- och jonglerings-skola/lek är en del av arbetet.

Som musikalartist krävs mycket goda färdigheter i såväl solo som stämsång i Country and Western stil. Självklart är du en bra dansare och bra om du spelar gitarr eller ukulele.

Som cirkusartist söker vi dig som arbetar med luftakrobatik; rep och ariel ring. Andra discipliner en stark merit samt som lägsta nivå kunna sjunga rent och ta enklare koreografi.

Vi söker alltså dig som har ett mycket brett kunnande. Meriterande är om du spelar ett eller flera instrument. Sträng-, stråk eller blås-instrument. Vi vill gärna bli överraskade av udda och användbara skills.

Skådespelare – Zorro

Försäsong, 18 maj till 30 juni (18 maj 2023 och därefter helgöppet fram till 11 juni. Varjedagsöppet mellan 17 och 30 juni)

Improvisationsteater med Zorro och Elena enligt ett förutbestämt schema.

Högsäsong, 1 juli till 3 september (1 juli till 13 augusti, därefter helgöppet fram till den 3 september)

Show med Zorro, Elena, Capitan Monasterio och Sergeant Garcia.

Storyn hos Zorro är uppbyggd på de historier som finns kring Zorro. Zorro – Folkets hämnare och hjälte som kämpar med det spanska styret i Mexiko och här på High Chaparral sker det mot den elake Capitan Monasterio och hans klantiga följeslagare Sergeant Garcia.

Fyra inslag varav en separat fäktskola samt Zorro show tre gånger om dagen varav en avslutas med fäktskola. Övrig tid improvisation och närvaro i Old Mexico.

Vi söker fysiska skådespelare med fäktkunskaper, stuntegenskaper som inte är rädda för höjder. God improvisationsförmåga efterfrågas då du förväntas interagera med parkens besökare under hela dagen.

Tågrån

18 – 21 maj och därefter helgöppet fram till 11 juni. Varjedagsöppet mellan 17 juni och 13 augusti, därefter helgöppet fram till den 3 september

Sheriffer, banditer, stins med flera karaktärer. På High Chaparral har vi vårt populära tågrån där besökaren åker med på en interaktiv resa med riktiga ånglok mot det soliga Old Mexico. På vägen mot Mexico stoppas tåget och blir rånat av en bandit-liga. Detta jobb kräver god improvisationsförmåga och att kunna ta människor på ett bra sätt.

Lokalvård/yttre skötsel

Vårt systerbolag Cleanera som har fått i uppdrag att ansvara för renhållningen på High Chaparral, söker dig som under sommaren vill sköta det tillsammans med dem. Det finns flera tjänster att välja bland och vi hoppas att du vill bli en del av Cleaneras sköna gäng. Cleanera befinner vi oss just nu i en expansiv fas, vilket innebär att det finns möjlighet till förlängd anställning.

OBS! Dessa tjänster hittar ni och söker HÄR

Tillsvidareanställning

Just nu har vi inga lediga tillsvidareanställningar. 

Vet du vilket jobb du vill söka?

Då skickar du in din ansökan här. Har du frågor kring någon av tjänsterna? Maila dem till jobb@highchaparral.se

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen och för optimering av webbplatsen. Du accepterar vår användning av cookies genom att stänga denna ruta eller klicka vidare på webbplatsen. Läs vår integritetspolicy för mer information.