Nya karaktärer till Nordens bästa temapark, High Chaparral

Nu får Lucky Luke, Bröderna Dalton och Zorro sällskap i Vilda Västern-parken High Chaparral i Småland. Till sommaren får 170 000 besökare träffa Annie Oakley och Billy the Kid.

– Annie Oakley har varit med förr men nu får hon en mer framträdande roll i parken. Precis som i övrig historieskrivning är det ont om kvinnor i Vilda Västerns historia, därför tycker vi att det är viktigt att lyfta fram de som finns. Bill the Kid är däremot en ny karaktär i parken, säger Lotta Edin- Johansson som är vd på High Chaparral.

High Chaparral blev förra året utsedd till Bästa Temapark i Norden av sajten Barnsemester.se, med Astrid Lindgrens Värld på andraplats och Legoland på tredje. Lotta Edin-Johansson tror att en av anledningarna till att så många barnfamiljer röstade på dem är kombinationen av underhållning, aktiviteter och historia.

– För barnen är High Chaparral ett enda stort äventyr med shower, lek och andra upptåg. Hos oss blir barnen medskapare av allt som händer. Samtidigt lär de sig en massa genom våra aktiviteter. Som hur det var att vara nybyggare, att vaska guld och hur man levde i Vilda Västern. Vi vill att de som besöker oss ska ha lärt sig något när de reser härifrån.

Ladda ner PDFLadda ner

Kontakt

Mathias Bergendahl VD för High Chaparral

Mathias Bergendahl
Sheriff / VD

mathias.bergendahl@highchaparral.se
0370-82738