Småland drabbat av guldfeber

– En av våra populära aktiviteter är guldvaskning. Därför gör vi en rejäl investering där vi bygger nytt och större. Vår nya guldfyndighet kommer att smitta hela familjer med guldfeber.

Lotta Edin Johansson, vd på High Chaparral, berättar om temaparkens senaste stora projekt. Planen är att bygga om en damm till guldvaskning, allt byggs sedan ihop med nuvarande guldvaskrännor.

– Vi har en liten damm med en ö i mitten redan. Men det ska byggas ett berg med bäckar i och dammen görs om till naturbassäng med en vattennivå på tjugo centimeter för att man ska kunna leta guld i den. Sedan ska det finnas flottar för att ta sig mellan ö och fastland.

Tanken är att man ska kunna leta, gräva och vaska guld runt berget, i bäckarna, dammen och rännorna, precis som det gjordes när det en gång begav sig i Kalifornien på 1850-talet. Det ska även finnas stövlar till utlåning för både stora och små.

– Det här är en satsning helt i linje med vår strategi att vara en nöjes- och temapark där man inte bara konsumerar upplevelser, utan att barnen faktiskt får möjlighet att leka som barn. Ja, även de vuxna får förstås också leta guld, avslutar Lotta Edin Johansson.

Kontakt

Mathias Bergendahl
Sheriff / VD

mathias.bergendahl@highchaparral.se
0370-82738