Våra Texas Longhorn växer så det knakar

Texas Longhorn på High Chaparral

Hälsa på High Chaparrals Texas Longhorn i sommar

I Texas möter du våra fantastiska Texas Longhorn vars horn kan ha mer än tre meter mellan spetsarna. Riktigt så stora horn har inte våra – ännu, men de växer så det knakar! High Chaparrals Texas Longhorn-pojkar flyttade in sommaren 2021 och har alla fått namn efter städer i Texas: Valentine, Dallas och Austin. Kan du gissa vem som är vem?

I Texas kan du förutom att hälsa på djuren, även spela Ranch Memory, gå en spännande frågebana, äter något smarrigt på Minnie’s Café eller kanske duka upp med take-away eller din egen picknick på något av våra mysiga picknickställen.

Fakta om Texas Longhorn

Texas Longhorn är en unik och väldigt karakteristisk boskapsras för den amerikanska vilda västern. Man tror att rasen härstammar från ättlingar till de nötdjur som spanska erövrare hade med sig under 1500-talet. Dessa nötkreatur parade sig sedan med kvarlämnade brittiska kor under 1800-talets början. Texas Longhorn anses vara den enda boskapsrasen i Amerika som – utan hjälp från människan – verkligen är anpassad till Amerika.

Djuren väger mellan 450-950 kg och når ungefär 1,5 meter i mankhöjd. Färgen kan variera mellan olika nyanser av gult, till bruna, svarta, gråa, röda och vita nyanser, och de kan vara både enfärgade och flerfärgade. Blandningar av mörkröda och vita färger är dock vanligast.

Texas Longhorn är intelligenta djur och lätt att arbeta med och kan användas för att dra vagnar – och faktiskt till och med att rida på.